Kayabağ Mahallesi'nde kadastro çalışması

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde başlatılan kadastro çalışmasının Kayabağ Mahallesi'nde devam ettiğini bildirdi. Hisarcık, Kıranardı gibi yerleşim bölgelerinde geçen yıl başlatılan...

Google Haberlere Abone ol
Kayabağ Mahallesi'nde kadastro çalışması

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde başlatılan kadastro çalışmasının Kayabağ Mahallesi'nde devam ettiğini bildirdi.

Hisarcık, Kıranardı gibi yerleşim bölgelerinde geçen yıl başlatılan ve Kayseri Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürlüğünce devam ettirilen çalışmaların bu yıl da devam ettiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayabağ gibi tarihi ve sit alanların bulunduğu bölgede Kadastro çalışmasına belediye olarak destek verdiklerini belirtti. Özel mülk ve tapu da en önemli sorunun mülkün sınırlarının bilinmesi olduğunu ifade eden Dr. Memduh Büyükkılıç, devam eden kadastro konusu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Kadastro, bir bölgedeki özel arsaların kaydıdır. Bu arsalar sistematik şekilde numaralandırılır, her birinin çevresi ve parsel tanımlayıcısı büyük ölçekli haritalarda gösterilir. Haritada ve kayıt defterinde bu arsanın niteliği, büyüklüğü, değeri ve onunla ilgili hukukî haklar belirtilir. Bir bakıma özel arsaların bir kamu kuruluşunda tutulan kayıtlarıdır. Bu neden ile Kadastro çalışması toprak mülkiyetinde önemlidir. Belediye olarak bu çalışmalara bilgi, teknik ve eleman desteği veriyoruz. Ayrıca mahalle muhtarlarınca belirlenen ve önerilen bilirkişilere onay veriyoruz. Bu bizim kişi mülkiyetine verdiğimiz önemin bir ifadesidir."

Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayabağ Mahallesinde başlanan çalışmanın sırası ile diğer mahallelerde de devam edeceğini ve ilçe sınırları içerisinde kadastrosuz arsanın kalmayacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar