Kavurmacı, 'Ameliyat başladı ilaca dönülemez' haberini yalanladı

İşadamı Mustafa Şevki Kavurmacı, 'Ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülemez' şeklindeki haberin tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı. Yazılı açıklama yapan Kavurmacı, "Gazetelerde yer alan hususlar gerçeği yansıtmamaktadır....

Google Haberlere Abone ol
Kavurmacı, 'Ameliyat başladı ilaca dönülemez' haberini yalanladı

İşadamı Mustafa Şevki Kavurmacı, 'Ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülemez' şeklindeki haberin tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Kavurmacı, "Gazetelerde yer alan hususlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bahsi geçen haberde şahsım ile ilgili yer verilen 'İlahiyatçı bir grup din adamı ile görüşüp mesaj iletmek üzere Pensilvanya’ya gidip Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüştüğüm ve Hocaefendi’den tepki gördüğüm' haberi tamamen gerçek dışıdır. Haberde yer alan ifadelerin içeriği kurgudan ibaret olup, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmaksızın ve şahsımın bilgisine başvurulmaksızın oluşturulmuş gerçek dışı beyanlardır." dedi.

Mustafa Şevki Kavurmacı, son günlerde Türkiye'de yaşanan toplumsal kırılganlıklara yenilerini eklememek için haber ve yorumlarda çok dikkatli olunması, basın ahlak ilkelerine uyulması gerektiğini vurguladı.

Kavurmacı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’yi, Sayın Prof. Dr. Suat Yıldırım Beyefendiyi ve şahsımı konu alan bu kurgu haberi hazırlayan kişi ve medya grubunu esefle kınıyor, ülkemizin hoşgörü ve kardeşlik iklimine her zamankinden çok ihtiyaç olduğu bugünlerde nefret ve düşmanlık ifade eden dil ve içerikli bu kurgu ve asılsız haberin şahsımı ziyadesi ile üzdüğünü de ifade etmek istiyorum. Yanıltıcı ve araştırılmadan yapılan haberlerin hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmadığı ve basının inandırıcılığını da yok ettiği hususlarını kamuoyunun takdirlerine sunuyorum. Saygılarımla."

'Ameliyet başladı, ilaç tedavisine dönülemez' temalı haberlerde, Prof. Dr. Suat Yıldırım ve işadamı Mustafa Kavurmacı ile görüşen bazı din adamlarının "Bu gidişat bütün İslami gruplara zarar vermeye başladı." diye uyarı bulunduğu ileri sürülmüştü. Konuyu Fethullah Gülen Hocaefendi'ye götürdüğü ileri sürülen Yıldırım ve Kavurmacı'nın "Ameliyat başladı, ilaç tedavisine dönülemez." cevabıyla karşılaştığı iddia edilmişti.

CİHAN

Yorumlar