Kavşağı Kana Bulayan Kazaya, Kırmızı Işıkta Geçen TIR Neden Oldu

Bursa'da 20 Mart gecesi İznik Kavşağı'nda, önce kamyonete ardından park halinde bulunan araca çaparak devrilen TIR'ın kırmızı ışıkta geçtiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kavşağı Kana Bulayan Kazaya, Kırmızı Işıkta Geçen TIR Neden Oldu

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, 20 Mart gecesi, İznik Kavşağı'nda, öncelikle kamyonete peşinden 100 m. ileride park şeklinde bulunan hafif ticari vasıtaya çaparak devrilen TIR'ın kırmızı ışıkta geçtiği saptama edildi. Güvenlik kameraları vasıtası ile saptama edilen kaza sonrasında, TIR'ın çarptığı kamyonetten fırlayan sürücü Yavuz Kaya'nın (28) yerde yatacağı sırada, kavşakta beklemekte bulunan bir şehiriçi minibüsünün de yaralıya oralı yapılmaksızın devinim edip gitmesi de dikkat çekiyor.

TIR, KAMYONETE ÇARPTIKTAN SONRA KONTROLDEN ÇIKTI

Orhangazi'de ana yol üstünde bulunan İznik Yolu Kavşağında Cuma gecesi Bursa'dan Yalova yönüne giden 25 yaşındaki Okan Ünsal yönetimindeki 10 Y 1537 plakalı TIR, hızla İznik Kavşağı'ndan geçmek istedi. Bu sırada, Orhangazi belde merkezinden gelip İznik yoluna gitmek dileyen ve Yavuz Kaya yönetimindeki 16 VR 355 plakalı kamyonet, kendisine yeşil yanması ile ortak kavşağı geçmek istedi. Hızla gelen TIR kamyonete çarptıktan sonra kontrolden çıktı. Yaklaşık 100 m. sürüklenen TIR daha sonra ana yol üstündeki bir otelin önünde park şeklinde bulunan 06 HB 6114 plakalı hafif ticari vasıtaya çarptıktan sonra aksi istikamete dönüp devrildi. TIR'In, İznik yolu kavşağında çarptığı kamyonet savrulunca, vasıta içersinden fırlayan AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya'nın kardeşi bulunan Yavuz Kaya ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansa konan Yavuz Kaya, Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

GÜVENLİK KAMERALARI TESPİT ETTİ

Kaza sonrasında polis ekipleri çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Kavşaktaki bir apartmanın balkonunda bulunan bir güvenlik kamerası görüntülerinin kavşağı net biçimde gördüğünü belirleyen polis görüntüleri incelediğinde kazaya sebep bulunan Okan Ünsal idaresindeki TIR'ın kırmızı ışıkta geçtiğini saptama etti. Öte yandan güvenlik kamerası görüntülerine kaza sonrasında enteresan de bir görüntü yansıyor. Aynı kavşakta bekleyen bir şehiriçi minibüsünün kazadan sonra yola savrulan yaralı Yavuz Kaya'nın yanından geçip gitmesi dikkat çekiyor.

Kazada yaralanan Yavuz Kaya'nın sıhhat durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar