Katyuşalara karşı yerli 'demir kubbe' geliyor

DAEŞ tarafından sınırdan atılan ve can kayıplarına neden olan katyuşa füzelerine karşı yerli füze savunma sistemi geliyor

Google Haberlere Abone ol
Katyuşalara karşı yerli 'demir kubbe' geliyor
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, füzeleri havada yakalayıp yok edecek yerli ve milli bir savunma sisteminde sona gelindiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Katyuşa füzelerini etkisiz hale getirecek bir çalışmayı yaklaşık 1,5 yıldır yapıyorduk. Orada özellikle laboratuar ortamında başarıyı sağladık. Şimdi saha testlerine başladık" dedi.

Milli Savunma Bakanı, CNNTürk'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fikri Işık, füzeleri havada yakalayıp yok edecek yerli ve milli bir savunma sisteminde sona gelindiğini duyurdu. Işık, "Katyuşa füzelerini etkisiz hale getirecek bir çalışmayı yaklaşık 1,5 yıldır yapıyorduk. Orada özellikle laboratuar ortamında başarıyı sağladık. Şimdi saha testlerine başladık. Farklı bir teknoloji. Şu anda detaylarına girmek istemiyorum. Katyuşa füzelerinin havada yakalayıp imha ediyor. Demir kubbe gibi çok sayıda şeyi çalışıyoruz. Bunlar duyarsız mühimmat. Çok eski teknoloji. Bazen eski teknoloji ile mücadele etmek yeni teknoloji ile mücadele etmekten daha zor oluyor" dedi.

Yorumlar