Katolik okulları herkese açık olacak

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Katolik Kilisesi dindar nesil yetiştirmeyi amaçlayan ‘Bekenntnisschule’ okullarının normal devlet okuluna dönüşmesine yeşil ışık yaktı.

Google Haberlere Abone ol
Katolik okulları herkese açık olacak

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Katolik Kilisesi dindar nesil yetiştirmeyi amaçlayan ‘Bekenntnisschule’ okullarının normal devlet okuluna dönüşmesine yeşil ışık yaktı. Yazılı bir açıklama yapan kilise yetkilileri dönüşüm için gerekli olan şartları gevşettiklerini duyurdu.

Bundan sonra okulların herkesinde kaydolabileceği okula dönüşmesi için velilerinin yarıdan bir fazlasının kabullenmesinin yeteceği açıklandı. Açıklamada ayrıca okulun diğer din mensuplarına da açılmasına müsaade edileceği gibi okulda İslam dini gibi başka dinlerin de ders olarak okutulabileceği vurgulandı.

Katolik Kilisesi bu okullara başka dinden olan öğrencileri almıyordu. Aldıklarına da din dersi ve Katolik ayinlerine katılma zorunluluğu getiriyordu. Bu uygulama kaldırılacağı gibi bundan böyle okuldaki öğrenciler içindeki kendi din mensuplarının da minimum bir orana ulaşması zorunluluğunu da kaldıracaklarını belirttiler. Katolik okulları toplumda ‘kaliteli’ olarak biliniyor. Kayıtlarda çok sınırlı yabancı ve sınırlı sayıda başka din mensuplarından öğrenci kabul ediliyor. Bu okullar özel okullardan farklı olarak tamamı belediyeler tarafından finanse ediliyor fakat Katolikler tarafından yönetiliyor. CİHAN

Yorumlar