Katliamın durması için ailece Gazze’ye yürüyecekler

Katliama dur demek ve barışın sağlanması için Kayserili Tokluman ailesi, Gazze’ye kadar yürüme kararı aldı. Aile reisi Ali Tokluman, Gazze’ye yürüyerek gideceklerini, yasal yolla giremedikleri takdirde kaçak yolla girmenin yollarını arayacaklarını...

Google Haberlere Abone ol
Katliamın durması için ailece Gazze’ye yürüyecekler

Katliama dur demek ve barışın sağlanması için Kayserili Tokluman ailesi, Gazze’ye kadar yürüme kararı aldı. Aile reisi Ali Tokluman, Gazze’ye yürüyerek gideceklerini, yasal yolla giremedikleri takdirde kaçak yolla girmenin yollarını arayacaklarını ve bu yürüyüşün barışa ışık olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Ali Tokluman, eşi Fatma Tokluman, çocukları Harun Tokluman, Talha Tokluman ve Zeynep Tokluman ile beraber Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek için Gazze'ye kadar yürüme kararı aldıklarını açıkladı. Vatandaşlardan yürüyüşlerine destek vermelerini isteyen Tokluman, Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Tokluman, katliamların yeniden başladığını belirterek, "Yaklaşık 15 günden beri yine katliamlar başladı geçmiş Ramazanlarda da olduğu gibi. Alıştık, birileri çıkacak keyfe keder seyirlik olsun diye insanları öldürecek ve bu öldürdükleri insanlar da tamamen Müslümanlardan seçilecek. Bunun, Kayseri’de yaşarken benim ve ailem üzerinde oluşturmuş olduğu bir stres ve gerilim söz konusudur. Bu gerilimi ortadan kaldırmak ve sonuç elde etmek için bir karar aldık. Bu almış olduğumuz karar kendi içimizde yaşayacağımız fırtınaların artık sona ereceğine işaret ediyor. Dolayısıyla ailem ve çocuklarımla beraber Gazze’ye yürüme kararı aldık. Bu yürüyüşümüzü inşallah pozitif manada gerçekleştireceğiz." dedi.

Yapacakları seyahat hakkında bilgi veren Tokluman, "Bugün Kayseri meydandan ailem ile beraber seyahatimize başlayacağız. Kayseri İncesu, Yeşilhisar ve Niğde üzerinden güzergahımız devam edecektir. Hatay’a kadar yürüyerek seyahatimizi devam ettireceğiz. Bu noktada her türlü tedbirimizi almış durumdayız. Bu yürüyüşümüzün ibretlik ve ışık olmasını düşünüyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar