Katliam gibi kazada ölen 6 kişi toprağa verildi

İzmir’in Menemen ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılanları taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 6 kişi, dua ve gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Katliam gibi kazada ölen 6 kişi toprağa verildi

İzmir’in Menemen ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılanları taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 6 kişi, dua ve gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Midibüs şoförü E.T.’nin yapılan kan testinde 0.45 promil alkollü olduğu iddia edildi.

İkisi çocuk, 6 kişi için mahalle meydanında tören düzenlendi. Öğle namazını müteakip 6 kişinin cenazesi için meydanda cenaze namazı kılındı. Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılmak üzere Menemen Belediyesi'ne bağlı 35 NBF 48 plakalı midibüsle Çukurköy Mahallesi'ne giden vatandaşlar, etkinlik sonrası evlerine dönmek için E.T.’nin idaresindeki midibüse bindi. Çukurköy Mahallesi'nden çıkıp bir süre ilerleyen midibüs, eğilimli yolda hızlanarak, kontrolden çıktı ve devrildi.

Kazayı gören vatandaşlar, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Kaza yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kazada, midibüsteki yolculardan Hüseyin Ok (65), Nurten Şener (55), Hatice Sürgüvenç (20), Fatma Dolgun (22) ve İsmail Şener (4) öldü. 5'i ağır, 32 yaralı Menemen Devlet, Karşıyaka Devlet, Tepecik Eğitim ve Araştırma ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan, Görece Köyü İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Afra Nur Dolgun da hastanede kurtarılamadı. Trafik kazasında yaralanarak özel bir hastaneye kaldırılan midibüs şoförü E.T.’nin alkollü olup olmadığının belirlenmesi için kan testi yapıldı. Test sonucuna göre E.T.’nin 0.45 promil alkollü olduğu iddia edildi.

KÖY MEYDANI’NDA CENAZE NAMAZI

Feci kazada hayatını kaybeden 6 kişi için Görece Mahallesi Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Müftüsü Ramazan Muslu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkilinin de katıldığı cenaze töreninde göz yaşları sel oldu. Hüseyin Ok, Nurten Şener, Fatma Dolgun, Afra Nur Dolgun ve İsmail Şener, Görece Mahallesi Mezarlığı'nda, Hatice Sürgüvenç ise Menemen'in Yahşelli Mahallesi'nde toprağa verildi. Jandarma ekiplerinin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.


CİHAN

Yorumlar