"Katılımcılığı sindiremeyenler STK'lardan rahatsız olur"

MHP 19 Mayıs Belediye başkan adayı Hüseyin Kurt, yerel yöneticiler için bölgelerinde bulunan STK'ların rehberlik ve kılavuzluk edeceğini ancak katılımcılığı içine sindirememiş idarecilerin de hiçbir zaman yanında yöresinde böyle güçlü bir sivil toplum ör.

Google Haberlere Abone ol
"Katılımcılığı sindiremeyenler STK'lardan rahatsız olur"

MHP 19 Mayıs Belediye başkan adayı Hüseyin Kurt, yerel yöneticiler için bölgelerinde bulunan STK'ların rehberlik ve kılavuzluk edeceğini ancak katılımcılığı içine sindirememiş idarecilerin de hiçbir zaman yanında yöresinde böyle güçlü bir sivil toplum örgütü görmek istemeyeceğini söyledi.
Kurt seçim çalışmaları kapsamında 19 Mayıs Gençlik ve Kültürel Değerlere Hizmet Derneği'ne konuk oldu. Dernek üyeleri ile bir araya gelen Kurt yıllardır kendisinin de aktif olarak içinde bulunduğu sivil toplum örgütlenmelerinin ülke ve ilçe için öneminden bahsedip, deneyimlerini paylaştı.

"KATILIMCILIĞI SİNDİRMEK ÖNEMLİ"
Güçlü bir sivil örgütlenmenin her daim yöneticinin işini kolaylaştıracağını, ona rehberlik ve kılavuzluk edeceğini ancak katılımcılığı içine sindirememiş idarecilerin de hiçbir zaman yanında yöresinde böyle güçlü bir sivil toplum örgütü görmek istemeyeceğini söyleyen Kurt, “Biz sivil örgütlenmenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Doğru örgütlenmiş bir topluluğun, meslek örgütünün, hemşeri derneğinin bulunduğu şehir adına neler başarabileceğinin farkındayız. Sivil toplum bizim için siyaset üstüdür. Yol ve yönetim arkadaşı, en yakın paydaşımızdır.” dedi.

"BİZDE EZBERE PROJE YOK"
Projelerine dair yöneltilen soruları da yanıtlayan Hüseyin Kurt çalışmalarının ezbere değil tamamının bölgesel kalkınma ve master planlar doğrultusunda istihdam ve yatırıma dönük olarak oluşturulduğunu, hepsinin ayakları yere basan projeler olduğunu ifade etti.

"ŞEHRE HİZMETTE GURUR, KİBİR OLMAZ"
“Bizim hiçbir zaman koltuk hırsımız olmadı. Ne yapmışsak ne emek vermişsek tamamı bu şehirde hemşehrilerimizin refahını bir nebze olsun arttırmak adına. Nasip olur da göreve gelirsek projelerimizi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışır, gereğini biz yaparız.” diyen Kurt, "Yok olmadı istenmesi halinde tamamını tüm detayları ile görevi alan arkadaşımıza teslim ederiz. Bu şehre hizmet etme noktasında asla kibir ve gurur yapmadık, yapmayız. Taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üzerinde yeri var.” diyerek de iddialı bir çıkışta bulundu. CİHAN

Yorumlar