Katili telefondaki kekeme konuşması ele verdi

Eskişehir’de 4 gün önce bıçaklanıp kafası tuğla ile vurularak öldürülen yaşlı kadının eski kiracısının oğlu B.C.İ. tarafından 5 lira için öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlının cinayeti işledikten sonra olay yerinin karşısındaki...

Google Haberlere Abone ol
Katili telefondaki kekeme konuşması ele verdi

Eskişehir’de 4 gün önce bıçaklanıp kafası tuğla ile vurularak öldürülen yaşlı kadının eski kiracısının oğlu B.C.İ. tarafından 5 lira için öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlının cinayeti işledikten sonra olay yerinin karşısındaki telefon kulübesinden 155’i arayarak, yaşlı bir kadının evinde kıpırdamadan yattığını ihbar ettiği, polisin bu ihbarcının kekeleyerek konuşma sesini daha sonra mahalleliyi dinleterek B.C.İ.’yi yakaladığı kaydedildi.

Eskişehir’de 4 gün önce evinde bıçaklanıp başı tuğla ile ezilerek öldürülen 84 yaşındaki Meliha Yiğitoğlu cinayetiyle ilgili ilginç gelişmeler ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, işsiz olan Barış Can İ (22), eski ev sahipleri olan Vişnelik Mahallesi’nde ikamet eden Meliha Yiğitoğlu’nun evine girdi. Girdiği evde para bulamayan B.C.İ, umduğunu bulamayınca yaşlı kadını çatıdan aldığı tuğla ile önce başını ezdi, ardından kalbinden bıçak darbeleri ile öldürdü. Zanlı B.C.İ., daha sonra hiçbir şey olmamış gibi cinayeti işlediği evin karşısındaki ankesörlü telefon kulübesine giderek, polis 155’i aradı ve yaşlı bir şahsın evinde kıpırdamadan yattığını ihbar etti. Bu esnada ihbarcın kekeleyerek konuşması polisin dikkatini çekti. 155 görevlisi polis, kekeleyerek konuşan ihbarcının katil zanlısı olabileceğini düşünerek, sesini kayda aldı. Polis, daha sonra haber merkezinin kayda aldığı ses kaydını, cinayetin işlendiği apartmanda ve sokakta herkese dinletti.

Polis, ses kaydından şahsın öldürülen yaşlı kadın Meliha Yiğitoğlu’nun apartmanında 2004 ile 2012 yılları arasında oturan kiracısının oğlu B.C. İ. olduğunu belirledi. Dedektifler, ‘ses kaydından’ cinayeti çözerken, bu sırada zanlı B.C.İ.’yi yakın takibe aldı. Ekipler, zanlının Eskişehir’deki ikametgahına kontrol altına alarak, şahısın eve gelmesini bekledi. Ancak, şahıs evine gelmeyince, polis elindeki fotoğraflarda şahsı şehirde bulmak için harekete geçti. Bu arada polis 9 kişinin ifadesine başvurdu. Çevredeki tüm kameralar izlemeye alındı. Polis, zanlı B.C.İ’ yi tren garı karşısındaki park içinde gezerken tespit etti ve yakaladı. Gözaltına alınan B.C.İ. cinayeti işlediğini itiraf etti. Zanlı, paraya ihtiyacı olduğunu, eşi olmadığı için de yaşlı kadını soymayı kafasına koyduğunu anlattığı öğrenildi, Zanlının ifadesinde, cinayeti nasıl işlediğini ise şu ifadelerle anlattığı belirtildi; “Beni tanıdığı için evine girmem zor olmadı. Ondan para istediğimde vermeyeceğini biliyordum. Bu yüzden ondan sadece 5-10 TL harçlık istedim. Bu parayı bile vermedi. Bu yüzden onu öldürüp evde para veya değerli eşya bulacağımı umut ettim. İlk önce çatı katından tuğla alarak başına vurdum. Daha sonra da mutfaktan bıçak alarak onu delik deşik ettim. Evi altını üstüne getirmeme rağmen para veya altın bulamadım. Evin karşısındaki kulübeden de polisi aradım. Ses kaydımın polis tarafından alınacağını zannetmedim.”

Gencin ailesinin ise oğullarının uzun süredir işsiz olduğunu anlattığı kaydedildi. Ailenin, "Oğlumuzun piyasaya 20- 30 bin lira borçlandığını tahmin ediyoruz. Borç miktarını da tam bilmiyoruz. Bu nedenle evimize haciz de geldi. Bu borcumuzu arabamızı satarak kapattık. Oğlumuz cinayetten önce 4 gündür eve de gelmedi. Psikolojisi de bozuktu." yönünde ifade verdikleri öğrenildi.

.

CİHAN

Yorumlar