Katil Zanlısından Şok İtiraf: Tecavüz Edemeyince Boğazını Kestim

Kahramanmaraş polisi, kaybolduktan 40 gün sonra öldürülmüş halde bulunan Türkan Alkaya cinayetini kurduğu özel ekiple 4 günde aydınlattı. Zanlı, cinayeti itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
Katil Zanlısından Şok İtiraf: Tecavüz Edemeyince Boğazını Kestim

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yitik şekilde aranan ve 40 gün sonra metruk bir binada öldürülmüş şekilde bulunan 56 yaşındaki Türkan Alkaya cinayetini polis, kurduğu hususi ekiple 24 saat vazife yaparak 4 günde aydınlattı. Üzerinden çıkan talaş yardımı ile yakalanan zanlının, Türkan Alkaya'ya tecavüz etmek istediğini, muvaffakiyetli olamayınca da beraberinde taşıdığı bıçakla boğazını kesip öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

40 KİŞİLİK EKİP

Elbistan'da 13 Ocak 2015'te evinden soba külü dökmek üzere çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve aradan geçen 40 gün sonra evinin 30 m. yanındaki metruk bir binada ölü bulunan Türkan Alkaya'nın cinayet zanlısını bulabilmek için Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri ile hadise noktayı araştırma ekiplerinden 40 benlik bir ekip kuruldu.

HİÇBİR ŞEY ATLANMADI

Polis ekipleri, boğazı bıçakla kesilip öldürüldükten sonra çuval içine konulup gömülen Alkaya'nın olduğu hadise yerinde ve İhtiyar kadının üstünde yapılan titiz çalışmada kanıt sayılabilecek hiç bir şey gözden kaçırılmadı.

ŞÜPHELİ HAREKETLER GÖZLERDEN KAÇMADI

Olay yerindeki incelemelerini tamamlayan hususi ekip, emek sahasını genişletme kararı aldı. Araştırmalarını hadise yerinden başlayarak mahalle geneline yayan polis ekipleri tarafından, Alkaya'nın ailesi de dahil olmak üzere takribî 100 şahıs incelendi. Çevre mahallelere de dağılan ekipler, cinayet zanlısının profiline müsait bulunan adları belirledi. Çemberi daraltan polis, hadise yerine ayrıcalıklı yıllarda 3 defa gelen 21 yaşındaki Ahmet T.'nin hareketlerinden şüphelendi. Gözaltına tahsil edilen Ahmet T.'nin üstünden talaş parçaları çıktı.

'TECAVÜZ EDEMEYİNCE ÖLDÜRDÜM'

Polis ekipleri, horoz beslediği öğrenilen Ahmet T.'nin üstünden çıkan talaşlarla İhtiyar kadının cesedinin olduğu yerdeki talaş kalıntılarını karşılaştırdı. Her iki talaşın da benzerlik göstermesi üzerine, ekipler Ahmet T.'yi sorguya aldı. Ahmet T., sorgusunda 56 yaşındaki Türkan Alkaya'ya tecavüz etmek istediğini, muvaffakiyetli olamayınca da beraberinde taşıdığı bıçakla boğazını kesip öldürdükten sonra çuvala koyarak gömdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin peşinden adliyeye sevk edilen Ahmet T., adliyeye sevk edildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar