Katil zanlısı, Gizem’i bıçaklayıp üzerine benzin döküp yakmış

Adana'da kaybolduktan iki gün sonra öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katil zanlısı S.A.(25) çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zanlı S.A. savcılık ve mahkeme aşamasında olayı nasıl gerçekleştirdiğini...

Google Haberlere Abone ol
Katil zanlısı, Gizem’i bıçaklayıp üzerine benzin döküp yakmış

Adana'da kaybolduktan iki gün sonra öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katil zanlısı S.A.(25) çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zanlı S.A. savcılık ve mahkeme aşamasında olayı nasıl gerçekleştirdiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Sıkı güvenlik tedbirleri altında mahkemede ifade veren S.A., öldürdüğü Gizem Akdeniz’i amcası R.A.nın torunu olduğunu kaydetti. Gizem’in ablası olan G.A. ile arkadaş olduğunu belirten S.A. “Birbirimizi seviyorduk. Ailesi bizim arkadaşlık yapmamıza engel oldu. Ailesi derken annesi ve halaları bizim arkadaşlığımıza engel oldular. Ayrıldıktan sonra 1.5 sene sonra tekrar bir araya geldik. G. ile arkadaşlığımızı bir süre devam ettirdik. Ayrıca G.A.nın çok kıskanç olması etkili olmuştu. Olaydan iki yıl önce söylediğim nedenlerden G.A. ile olan ilişkime son verdim.” dedi.

Aileye karşı kin ve nefretinin büyüdüğünü dile getiren S.A., küçük kız olmasa dahi o aileden birilerini öldürüp veya yaralayacağını kaydetti. Olay tarihinde ailesini Çobandede mevkiinde pikniğe götürdüğünü belirten S.A., şöyle devam etti: “Ailemiz kalabalık olduğundan birinci seferinden bir kısım fertlerini götürdüm. İkinci seferde iki ağabeyimi ve yeğenlerimi götürdüm. Eve üstümü değiştirmek için döndüm. Mahalle girişinde Gizem’i ve oynayan mahalle çocuklarını gördüm. Durdum, Gizem’i yanıma çağırarak 5 TL kağıt para verdim. Bana kola almasını söyledim. Mahalleye yakın iki bakkal vardı. Gizem’i beklemekte olduğum sırada, aracın stepnesini çıkararak, evin merdivenlerine bıraktım. Ben Gizem’i kola almaya gönderdikten sonra evlerinde kimsenin olmadığını bildiğimden öldürme fikrini düşündüm. Öldürmek için ne yapabileceğimi düşünürken, evdeki koli bandı aklıma geldi. Bu sırada Gizem’de gelmişti. Gizem’i pikniğe götüreceğimden bahisle kandırdım. Aracın arka koltuğuna oturdu. Petrole doğru ilerlerken, yol kenarında bir pet şişe gördüm. Şehir merkezinde çocuğu nereye götürebileceğimi düşündüm. Sonra Kabasakal Mezarlığı’nın ilerisi aklıma geldi. Oraya gittim. Uçurum var mı diye sağa sola bakındım. Uçurum görmeyince, yolun sol tarafını eştim. Orası yeşillik alandı. Gizem’e piknik yerine geldiğimizi söyledim. O da ’hani neredeler’ diye sordu.”

Gizem’in ailesinin pikniğe geldiğini bildiğini anlatan S.A. “Bulunduğumuz yerde aşağıya inmediği için Gizem’i kucağıma aldım. Kucağıma almadan önce de arabadan koli bandını üzerime almıştım. Rampa aşağı indik. Ellerini ve ayaklarını bağladım. Ağzını koli bandı ile yapıştırdım. Aşağıda gözünü kapatarak, üzerimdeki bıçakla vurdum. Fakat bıçağın neresine denk geldiğini görmedim. Çünkü o sırada gözlerim kapalıydı. Ben bu bıçağı özel güvenlik görevlisi olduğumdan işyerimden bulunduruyordum. Ben bıçağı vurduktan sonra Gizem yere düştü. Sonra yerden kalktı bir iki adım attı. Daha sonra yere düştü. Daha sonra benzin döktüm. Benzin dökerken çığlıklar geldi. Kibritle ateşe verdiğimde çığlıklar atmaya başladı. Daha sonra arabanın yanına gittim. 20-25 dakika kadar bekledim, orada ağladım.” diye konuştu.

Daha sonra geldiği yoldan Gürselpaşa Mahallesi’ne gittiğini açıklayan S.A. şöyle devam etti: “Yeğenim U.A. ile Çobandede’ye gittim. Olayda kullandığım bıçağı cebimde unutmuştum. Çobandede’nin bir yerinde indim ve orada bir yere sakladım. Duvarda bir delik vardı. Oradan içeri itmiştim. Orada bulunduğumuz sırada U.A.yı Gizem’in ablası aradı. Gizem’in kaybolduğunu söyledi. Bizde mahalleye döndük. Gizem’i arama faaliyetleri devam ederken biz mahalleye döndük. Olay sırada yakmakta kullandığım, benzinin bir kısmı araçta kalmıştı. Ben olay öncesinde ve sonrasında Gizem’e karşı her hangi bir cinsel davranışta bulunmadım.”

Tutuklanan Zanlı S.A. Emniyet Müdürlüğü’ne ait akrep ile cezaevine gönderildi. Polis, çevrede yoğun tedbir aldı. CİHAN

Yorumlar