Katil, Mert'e cinayet öncesi fotoğrafını çektirtmiş

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın cinayetinin katil zanlısı yakalandı. Acımasız katil, ilk önce aracına aldığı Mert'i şehir dışında metruk bir binaya götürdü, kendi fotoğrafını çektirdi ve acımasızca canına kıydı.

Google Haberlere Abone ol
Katil, Mert'e cinayet öncesi fotoğrafını çektirtmiş

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın cinayetinin katil zanlısı yakalandı. Acımasız katil, ilk önce aracına aldığı Mert'i şehir dışında metruk bir binaya götürdü, kendi fotoğrafını çektirdi ve acımasızca canına kıydı. Katil olayın ardından ise aracını yıkattı.

    Kars günlerdir ağladığı Ziya Gökalp İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın katilinin bulunmasıyla buruk bir sevinç yaşıyor. Emniyet yetkilileri mobese kayıtlarını basın ile paylaştı. Katil Aykut Balk'ın (23) işyerinden neşeyle güle oynaya çıkan Mert'i ilk önce aracına aldığı, ardından şehir dışında terminal binasına yakın alanda bir metruk binaya götürdüğü, burada kendi fotoğrafını çektirdiği ve ardından insanın kanını donduran o cinayeti işleyip olay yerinden ayrılarak petrol istasyonuna gidip aracını yıkattığı ortaya çıktı.

    VALİ'DEN POLİSE TEŞEKKÜR

    Kars Valisi Eyüp Tepe günlerdir şehirde infialler neden olan cinayetin aydınlanmasıyla basın mensuplarının karşısına çıktı. Vali Tepe, "Stresli bir sürecin sonunda, hepimizi, başta Kars halkı olmak üzere bütün milletimizi derinden yaralayan, geçtiğimiz pazar günü kaybolan ve akabinde de maalesef öldürüldüğünü tespit ettiğimiz, Mert Aydın kardeşimizin faalini yakaladık. Öncelikle evladımız Mert'in anne ve babasına yakınlarına, Kars halkımıza ve milletimize tekrar başsağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin, tabi failin yakalanması bizim için teselli oldu. Yoksa Mertimizi geri getirecek değiliz. Ama hakikaten bu zorlu sürecin, tabiri caizse mutlu sonla neticelenmesi, bizi çok mutlu etti. Bu süreç içerisinde ekibimizle beraber, uyumlu eş güdümlü bir çalışma yaptık. Öncelikle polisimize teşekkür etmek istiyorum. Özverili 24 saate varan çalışmayla bu neticeye ulaştılar. Fail, Kars nüfusuna kayıtlı 1991 doğumlu Aykut Balk'tır." dedi.

    MERT'İN KATİLİ HIRSIZLIK VE KIZ KAÇIRMADAN SABIKALI

    Vali Tepe, katil Balk'ın daha önceden hırsızlık ve kız kaçırmadan sabıkası olduğuna değinerek "Bu olayı da Mert'in kaçırıldığı gün saat:14.10 ile 16.30 arasında gerçekleştirdiği değerlendiriliyor." şeklinde konuştu.

    AİLEDEN, VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ'NE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

    Vali Tepe, basın açıklamasının ardından İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile Mert'in anne, babası, CHP eski Kars Belediye Başkan adayı ve Mert'in akrabası Naif Alibeyoğlu'nun teşekkür ziyaretlerini kabul etti. Tepe, "Keşke böyle üzüntülü bir süreci Kars olarak yaşamasaydık. Tek tesellimiz olayın faali meçhul kalmamasıdır." dedi. Baba Yolcu Aydın burada yaptığı konuşmada, "Valimize, Emniyet Müdürümüze ve teşkilatına teşekkür ediyorum. Zanlıyla bir akrabalık bağımız yok, zanlının yakalanması içimizi az da olsa rahatlattı. Zanlıya bir alışverişimiz bir kavgamızda yok sade dükkana gidip geliyor ve kontör falan alıyormuş. Ama ailesini tanıyorum aramızda bir husumet yok." dedi.

    ALİBEYOĞLU, 'BU VAHŞİ İNSAN CEZASINI ÇEKECEKTİR'

    Ziyarette CHP eski Kars Belediye Başkan adayı Alibeyoğlu ise vahşice işlenen cinayetin zanlısının cezasını çekeceğini ifade ederek "Bütün her kesi sağduyuya davet ediyorum. Sadece bir kişinin kendisine mahsus bir sapıklık hareketidir. Onun için diğer insanlara mal edilmemesi gerekiyor." dedi. Alibeyoğlu, toplumsal tepkinin gösterildiğini, bundan sonranın ise adaletin işi olduğunu ve onların da gereğini yapacaklarını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar