Katar ile İHH işbirliğinde Myanmar'a yardım

 Katar'ın, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile işbirliği içerisinde Myanmar'daki sığınmacılara gıda yardımı yaptığı bildirildi....

Google Haberlere Abone ol
Katar ile İHH işbirliğinde Myanmar'a yardım
 Katar'ın, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile işbirliği içerisinde Myanmar'daki sığınmacılara gıda yardımı yaptığı bildirildi.

Katar'daki sivil toplum kuruluşlarından Katar Hayır Derneği'nden yapılan açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı ile işbirliği içerisinde Myanmar'daki sığınmacılara yönelik yeni gıda yardımlarının yapıldığı kaydedildi.

Üç yıldan bu yana devam eden projeler kapsamında yapılan son yardımlardan 5 bin 568 kişinin faydalanacağı ifade edilen açıklamada, Katar Hayır Derneği'nin 3 yıl boyunca bu sığınmacı kamplarında yardım yaptığı kişi sayısının 198 bin 564'e ulaştığı ifade edildi.

Gıda paketlerinde ailelere bir ay boyunca yetecek şekilde pirinç, kuru fasulye, sıvı yağ gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu ifade edildi.

Katar Hayır Derneği Başkanı Muhammed el-Ka'bi de Katar halkının muhtaç kesimlere verdiği desteğe dikkati çekerek, Kurumun, ihtiyaç sahiplerine yönelik ahlaki ve dini sorumluluğunu yerine getirdiğini belirtti.

Ka'bi kurumun Myanmar'da 2013'ten bu yana 3 milyon 158 bin dolar değerinde çok sayıda proje hayata geçirdiğini ve bundan 198 bin 564 kişinin faydalandığını kaydetti.

Yorumlar