Kat kaloriferinde tezek yakarak ısınıyorlar

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Çayırtepe Küme mahallesinde kat kaloriferli evlerin kalorifer kazanında tezek yakılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kat kaloriferinde tezek yakarak ısınıyorlar

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Çayırtepe Küme mahallesinde kat kaloriferli evlerin kalorifer kazanında tezek yakılıyor. Kömüre para yetiştiremeyen vatandaşlar çözümü tezekte buluyor.

Evlerine kat kaloriferi döşeten fakat kömür fiyatlarını yüksek bulanlar kalorifer kazanında tezek yakarak ısınmaya çalışıyor. Çayırtepe Küme mahallesinde ikamet eden Mücahit Harmandar da, mahalledeki kadınların, yaz boyunca hayvan gübresinden hazırladıkları tezekleri kışın kalorifer kazanında yaktıklarını söyledi. Harmandar, kalorifer kazanında tezek yakmayı, kömür ve oduna para yetiştiremeyen vatandaşların buluşu olarak değerlendirdi.

Harmandar, “Köyümüzdeki bazı vatandaşlar odun veya kömür alacak durumda olmadığından dolayı, kalorifer kazanında tezek yakarak evlerini ısıtıyor. Yaz boyunca hayvan gübresinden hazırlanan tezekler kışın yakacak olarak kullanılıyor. Tezeğin, kömür ve oduna göre daha ucuz olmasının yanında çevre için de yararlı olması da önemli. Bir ev kışı 2 ton tezekle çıkarıyor. Oduna veya kömüre verecek para yok. Erzurum’da odun ve kömür alamayan vatandaşlar, hayvanların otlatıldığı alanlarda hayvanların gübrelerini toplayarak, kışlık yakacaklarını temin ediyor. Kışlık yakacaklarını temin etmek için hayvanların otlatıldığı meralara ve dağlık alanlara çıkan küçük yaştaki çocuklar ve aileleri, topladıkları hayvan atıklarını torbalara doldurup evlerine getirerek kışlık yakacaklarını hazırlıyor. Kurumuş tezekleri eve götürüp yakacak olarak kullanıyoruz. Allah yardımcımız olsun.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar