KASİAD, Filipinler ile ticari köprüler kuruyor

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), TUSKON sayesinde kurulan ticari köprülere üyelerini dünyanın değişik noktalarına taşımaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
KASİAD, Filipinler ile ticari köprüler kuruyor

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), TUSKON sayesinde kurulan ticari köprülere üyelerini dünyanın değişik noktalarına taşımaya devam ediyor.

Bu yıl da artan ticari seferlerine Filipinler Cumhuriyeti ile başlayan KASİAD üyesi iş adamları, Pasifik ülkesi Filipinler'de yaptıkları ticari işbirlikleri ve imzaladıkları anlaşmalarla Kocaeli'ne döndü. Türk-Filipin İşadamları Ticaret Odası(TCCP) Başkanı İrfan Karabulut'un daveti ile Filipinlerin başkenti Manila'ya giden ve daha sonra Batangas'ta ikli görüşmeler yapan heyette, Chicken House firması sahibi Mehmet Sarı, Sütçüoğlu Süt Ürünleri firması sahibi İsmail Sütçü, Ermat Basım firması sahibi Talat Ersarı, Uzuner Gıda firması adına Özcan Uzunoğlu ve KASİAD Gıda Komitesi Koordinatörü Mustafa Pir hazır bulundu.

TCCP Başkanı Karabulut, Türkiye'den gelen heyetten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "KASİAD ile irtibat halindeyiz, buraya yapacakları ticari ziyaret öncesi bir çalışmamız oldu. İhtiyaç duyulan sektörleri belirttik, iyi bir işbirliği gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum." dedi. Karabulut, özellikle inşaat, gıda ve teknoloji sektörlerinde ciddi fırsatların olduğunu, bu fırsatları değerlendirme adına Filipinler'in devlet katında kapılarını sununa kadar açtıklarını, özellikle Cumhurbaşkanı Noynoy Benigno Aquino tarafından kendilerine yazılı olarak iletildiğini belirtti.

KASİAD Gıda Komitesi Koordinatörü Mustafa Pir de şunları kaydetti: ''Filipinler bize uzak bir ülke, ancak ticari potansiyeli bize söylendiği gibi yüksek bir ülke olduğunu bizzat görmüş olduk. Firmalarımızın somut ticari bağlantılar yaptılar. Karşılıklı olarak ticari işbirliğin devamına kara verildi. Mayıs ayında Filpinler'den bir heyeti Kocaeli'nde ağırlayacağız. Yapılan bu gezi neticesinde mesafelerin uzak algısını ortadan kaldırdık." CİHAN

Yorumlar