Kasaplar Odası Başkanı Koyuncu: Etin kilosu 13 liraya düşmeli

Siirt Kasaplar Odası Başkanı Ezver Koyuncu, Siirt’te et fiyatlarında haksız kazanç elde edildiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
Kasaplar Odası Başkanı Koyuncu: Etin kilosu 13 liraya düşmeli

Siirt Kasaplar Odası Başkanı Ezver Koyuncu, Siirt’te et fiyatlarında haksız kazanç elde edildiğini savundu.

Siirt’te et fiyatlarında bir çok esnaf haksız kazanç elde ettiğini belirten Kasaplar Odası Başkanı Ezver Koyuncu, büyük marketlerde satılan et fiyatlarının yüksek rakamlarda satıldığını iddia etti. Siirt’te et bolluğunun yaşandığını belirten Oda Başkanı, et fiyatının Siirt’te 13 liradan satılması gerektiğini açıkladı.
Siirt il Merkezinde bazı büyük marketlerde et fiyatlarının 28 liradan satıldığını belirten Oda Başkanı Koyuncu, "Siirt’te şuan büyük miktarda et tükeyimi yapılmaktadır ve Siirt’in et sorunu olmamaktadır. Ben bu konuda gerekli yetkilileri uyardım ancak, gerekli işlemler yapılmadı. Şuan et fiyaları Siirt’te 13 TL’den satılması gerekir ancak bazı büyük marketler et fiyatlarını 28 liradan satılıyor. Bu haksız kazançtır ve bunun önüne geçilmesi gerekir." dedi.

"PEYNİR YEME ET YE"

Siirt’te et sıkıntısının yaşanmadığını belirten Oda Başkanı Enver Koyuncu, Siirt il merkezde peynir ve et fiyatlarının eşit olduğunu açıkladı. Peynir fiyatının 13 TL olduğunu belirten Oda Başkanı Koyuncu, "Şuan Irak ve Suriye’den bölgemize herhangi bir koyun ticareti yapılmamaktadır. Buna rağmen bizim et sıkıntımız yoktur hatta fazlası vardır." diye konuştu.

Et fiyatının 13 lira olması gerektiğini belirten Koyuncu, "Bir çok kasapta etin kilosu 13 liraya satılıyor. Siirt’te peynir fiyatında aynı bence kavurma yapın sabah kahvaltısında et yeyelim." dedi.
CİHAN

Yorumlar