Kasaplar et satan marketlerden şikayetçi

Diyarbakır'daki kasaplar ucuz ve kalitesiz et satan marketlerden şikayetçi. Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı hedeflerinin müşterilerine sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kesilmiş et sunmak olduğunu söyledi. Atlı, “Hijyenik olmayan...

Google Haberlere Abone ol
Kasaplar et satan marketlerden şikayetçi

Diyarbakır'daki kasaplar ucuz ve kalitesiz et satan marketlerden şikayetçi. Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı hedeflerinin müşterilerine sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kesilmiş et sunmak olduğunu söyledi. Atlı, “Hijyenik olmayan ortamlarda et satarak halkımızın sağlığıyla oynayan kişilerin her zaman karşısında olacağız.” dedi.

Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, halkın sağlıklı et yiyebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Halkın sağlığıyla oynayacak kişileri de affetmeyeceklerini anlatan Atlı, “Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler odamızın yeni seçilen yönetim olarak tek hedefimiz değerli hemşehrilerimize sağlıklı hijyen ortamında kesilmiş kuzu ve dana eti sunmaktadır. Etlerimiz veteriner kontrolünde geçmektedir, günlük kesimler yapılmaktadır. Kasaplar odamıza bağlı üyelerimiz tamamıyla bu kurallara uymaktadır, bu konuda Kasaplar Odamız denetimlerini sürdürmektedir.” diye konuştu.

Diyarbakır’da bulunan bazı marketlerin hijyenik olmayan ortamlarda et sattığını ifade eden Başkan Atlı, “Maalesef Diyarbakır ilimizde mantar gibi çoğalan marketler ile başa çıkamamaktayız. Bu marketler yüzünden küçük esnaflarımız güç durumdadır marketler etleri promosyon adı altında çok ucuz bir şekilde piyasanın altındaki fiyatlarla sunmaktadır, bu nedenle maliyetin altında et sattıklarından dolayı küçük esnaflarımız iş yapamaz duruma gelmektedir.” dedi.

Halkın sağlığıyla oynayacak kişilerin her zaman karşısında olacaklarını belirten Başkan Atlı, “Halkımızın sağlığı ile oynayan kim olursa olsun fırsat vermeyeceğiz belediyelerin ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı gıda denetim ekiplerinin büyük marketleri denetim altına alarak etlerin ve kıymaların kontrolün yapılmasını talep etmekteyiz.“ ifadelerini kullandı.

Kasaplardan Abdülhakim Uyansız ise babadan kalma bu mesleği icra ettiğini söyledi. Uyansız, ”Mesleğimiz babadan kalmadır. Bizim amacımız vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet vermektir. Etlerimiz veteriner kontrolünden geçmektedir. Biz hayvanlarımızı kendimiz alıp entegre tesislerinde kesiyoruz. Halkımız bilmedikleri ve tanımadıkları esnaf ile kasaplardan özellikle kıyma alırken çok dikkat etmelerini istiyoruz. Kıymaların içerisine sakatat koyuyorlar satıyorlar.” diye konuştu.

Kasaplardan Mehmet Ali Kurt da büyük marketten etkilendiklerini belirterek, ”Hizmet olarak halkımıza hep güzel kaliteli temiz et satmaktayız. Sattığımız etler hijyenik ve veteriner kontrolünden geçmektedir. Aynı zamanda da günlük etlerimiz kesilmektedir. Müşterimiz var o konuda sıkıntımız yok.” dedi. CİHAN

Yorumlar