Kasa hırsızları kamerada

Ümraniye'de bir işyerinde kasa hırsızlığı yapan 2 kişi, önce güvenlik kameralarına sonra da polis ekiplerine yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Kasa hırsızları kamerada

Ümraniye'de bir işyerinde kasa hırsızlığı yapan 2 kişi, önce güvenlik kameralarına sonra da polis ekiplerine yakalandı. Kiralık otomobille geldikleri iş yerinden 20 bin lira nakit, 6 dizüstü bilgisayar ve 100 bin liralık çek alan zanlılardan biri kovalamaca sonucu yakalandı.

İddialara göre Dudullu'da faliyet gösteren Özkan Pekgüzel'e ait perde aksesuarları üreten iş yeri, sabah saat 06.00 sıralarında soyuldu. Hırsızlığı saat 08.00 sıralarında fark eden Pekgüzel, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Ümraniye Asayiş Büro Ekipleri, güvenlik kameralarına yakalanan hırsızların eşkal ve kimlik bilgilerini kısa sürede tamamladı.

KAÇARKEN 2 KADINI HASTANELİK ETTİ

Daha sonra takibe alınan zanlılardan Özkan K. (28) polisi fark edince kaçmaya başladı. Rentecar'dan kiralanan otomobille uzun süre polisi peşinden koşturan zanlı, bu sırada yolun karşısına geçmeye çalışan 2 kadına çarpınca yakayı ele verdi. Zanlının çarptığı yaralı kadınlar da ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kelepçelenen Özkan K., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen ve çaldıkları eşyaların yerini söylemek istemeyen Özkan K.'nın araç kiraladığı şirketle temasa geçildi.

TAKİP SİSTEMİ EVE GÖTÜRDÜ

Kiralık otomobildeki uydu takip sistemi sayesinde Sancaktepe'de bir adres belirlendi. Adrese baskın düzenleyen polis ekipleri burada yaptığı aramalarda bir silah, miktar uyuşturucu, 6 adet dizüstü bilgisayar ve çalıntı çekler bulundu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özkan K., Anadolu Adliyesi'ne çıkartıldı. Şimdilik izini kaybettiren Murat B. isimli diğer zanlının da kısa sürede yakalanması bekleniyor.

Bu arada Ümraniye Asayiş Büro’ya gelen iş yeri sahibi Özkan Pekgüzel, çalınan bazı eşyalarının bulunduğunu, yaklaşık 50 bin lira zarara uğradığını söyledi. Hırsızların kısa sürede bulunmasını beklemediğini de belirten Pekgüzel, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum”. dedi.

SABAH SOYGUN, ÖĞLENDEN SONRA EĞLENCE

Sabahın erken saatlerinde gerçekleşen hırsızlık iş yerindeki 6 güvenlik kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde yüzlerini kapatan 2 kişinin soygunu nasıl gerçekleştirdikleri net bir şekilde görülüyor. Kayıtlarda zanlıların kapıları zorlaması ve camlardan içeriye girme anları da bulunuyor. İş yerindeki bütün odaları didik didik arayan hırsızların rahat davranışları dikkat çekiyor. Yaklaşık 20 dakika kaldıkları mağazadan istediklerini alan hırsızlar daha sonra çaldıkları eşyalarla iş yerinden ayrılıyor.

Öte yandan sabah saatlerinde hırsızlık yapan şahısların öğleden sonra kız arkadaşlarıyla gezintiye çıkmaları da kameralar tarafından görüntülendi. Başka bir oto yıkamanın kameralarına yansıyan görüntülerde hırsızlık şüphelisi 2 kişinin yanındaki kız arkadaşları dikkat çekiyor.

CİHAN

Yorumlar