Kartondan köprüler tasarlayıp yarıştılar

Mühendislik Fakültesi öğrencileri kartondan hazırladıkları maket köprü modelleriyle yarıştı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yapı Kulübü tarafından Maket Köprü Yarışması düzenlendi. Mühendislik Fakültesi öğretim...

Google Haberlere Abone ol
Kartondan köprüler tasarlayıp yarıştılar

Mühendislik Fakültesi öğrencileri kartondan hazırladıkları maket köprü modelleriyle yarıştı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yapı Kulübü tarafından Maket Köprü Yarışması düzenlendi. Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, çalışanları ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte fakülte öğrencileri tarafından yapılan kartondan imal edilmiş maket köprü modelleri değerlendirildi.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Atahan bu tür yarışma faaliyetlerinin mühendislik öğrencilerini cesaretlendirdiğini ve kendine güven konusunda faydalar sağladığından bahsetti. Dekanlık adına Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Örnek yaptığı konuşmasında, emeği geçenlere teşekkür ederek böyle organizasyonların mühendislik eğitimi alan öğrenciler için oldukça faydalı olduğuna değindi.

Build&Construct 2014 Çelik Köprü yarışmasında birinci olan takımın kaptanı İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. M. Musab Erdem yarışmaya katılım süreçlerini anlatarak nasıl bir hazırlık aşaması yaptıkları hakkında genel bilgiler verdi.

Daha sonrasında maket köprüler estetik açıdan İnşaat Mühendisliği Bölümünde görev yapan öğretim üyelerinin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirilmesi tamamlanan köprüler önce hassas terazi yardımıyla kendi ağırlıkları tartılıp daha sonra yükleme deneyine tabi tutuldular. Değerlendirmesi tamamlanan köprüler puan tablosu oluşturularak sıralamaya alındılar.

İki saate yakın süren bu değerlendirme sürecinin ardından Boğaziçi Köprü Yarışmasında birinci olan takımın kaptanı Arş. Gör. M. Musab Erdem’e, Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Kanca tarafından bir teşekkür plaketi sunuldu. Dereceye giren maket köprülere ise; üçüncü olan köprü sahibi Barış Aktaş’a Yrd. Doç. Dr. Hasan Güzel, ikinci olan köprü sahibi Selman Sis, M.Kamran Ertan, Salih Can AK’a Doç. Dr.Faruk Fırat Çalım ve birinci olan köprü sahibi Engin Öner’e Doç. Dr.Fatih Üneş tarafından günün hatırası olarak hediye çekleri ve teşekkür plaketleri takdim edildi. CİHAN

Yorumlar