Karton ayakkabı kutusu uyarısı: Ayaklarda mantara, kokuya neden oluyor

Ayakkabı kutuları ile ilgili üreticiden uyarı geldi. Ayakkabı kutuları imal eden Modelsa Plastik’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, “Karton ayakkabı kutuları nemi tuttuğu için ayakkabıya zarar veriyor. Ayaklarda mantara, kötü...

Google Haberlere Abone ol
Karton ayakkabı kutusu uyarısı: Ayaklarda mantara, kokuya neden oluyor

Ayakkabı kutuları ile ilgili üreticiden uyarı geldi. Ayakkabı kutuları imal eden Modelsa Plastik’in Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aydoğan, “Karton ayakkabı kutuları nemi tuttuğu için ayakkabıya zarar veriyor. Ayaklarda mantara, kötü kokuya neden oluyor.” dedi.

Aydoğan, şeffaf ayakkabı kutularının kullanılması gerektiğini ifade etti.

Şeffaf kutuların hava kanallarının bulunduğuna işaret eden Aydoğan, “Bu sayede ayakkabı hava alıyor, ömrü artıyor.” dedi. Aydoğan, şöyle devam etti:

“Bu konuyu Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral’a da sorduk. Karton kutuların mikrop ürettiğini ve ayaklarda mantar üremesine neden olduklarını ve koku yaptıklarını belirtti. Plastik üründe mikroorganizmalar üremediğinden dolayı son derece hijyenik bir kullanım sunduğunu, temenni edildiğinde kolayca silinerek yıkanabilmesinden dolayı rahatlıkla temizlenebildiğini belirtti.”

Mali tablolarına da değinen Abdullah Aydoğan, 2013’te 15 milyon lira ciro yaptıklarını bildirdi. Şeffaf ayakkabı kutusunun bilinirliğine bağlı olarak bu sene cirolarının yüzde 25 artırıp 19 milyon liraya çıkaracaklarını aktardı.

Aydoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye’deki hane sayısı 20 milyon. Her haneye 10 adet ayakkabı kutu alındığını bile esas alırsak 200 milyon adet yapıyor. Tabi ki toplumun bu ürünü tanıması zaman alıyor, alacaktır da. Hala bu üründen haberdar olmayan çok. Fakat son senelerde giderek talep gören bir ürün oldu.”

CİHAN

Yorumlar