Kartal: Vekillerimiz tarafından yalnız bırakıldık

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hayrettin Kartal seçim sonuçlarına yaptıkları itiraz sürecinde milletvekilleri tarafından yalnız bırakıldıklarını söyledi. Kartal, Zonguldak milletvekillerinin kendilerine...

Google Haberlere Abone ol
Kartal: Vekillerimiz tarafından yalnız bırakıldık

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hayrettin Kartal seçim sonuçlarına yaptıkları itiraz sürecinde milletvekilleri tarafından yalnız bırakıldıklarını söyledi. Kartal, Zonguldak milletvekillerinin kendilerine inanmadıklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, seçim sürecinde yaşadıklarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi. Kartal, seçimi 424 oy ile kaybetmelerinden sonra ilçe seçim, il seçim ve Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunduklarını ve bu itirazların hepsinin reddedildiğini söyledi. Kartal, Türkiye’de hiçbir dönemde bu kadar tartışmalı ve yoğun itirazlara sebep olan bir seçim yaşanmadığını ifade etti. Türkiye genelinde AK Parti'nin itirazlarının yüzde 80'nin kabul edildiğine dikkat çeken Kartal, Ereğli’deki seçimleri kaybetmelerinde ERDEMİR ve Türk Metal Sendikası’nın büyük payı olduğunu iddia etti.

Kartal şunları söyledi: “Erdemir tarihinde ilk kez bir işçi sendikası, Erdemir’i özelleştiren, sendikasız, güvencesiz, taşeron düzenini yaygınlaştıran, işçilerin kazanılmış tüm haklarını ortadan kaldırmak için fırsat kollayan, emekçilerin her hak ve adalet arayışını polis gücüyle, zorbaca bastırmayı alışkanlık haline getirmiş, gırtlağına kadar yolsuzluğa ve hırsızlığa batmış bir partiyi açıktan desteklemiş, işçileri CHP’ye karşı kışkırtmıştır. Yine Erdemir tarihinde ilk kez, işverenin, hiçbir pazarlık yapmadan, sendikadan gelen toplu sözleşme taslağındaki en yüksek zam talebini, aynen kabul ettiği ve toplu sözleşmenin imzalandığı açıklanmıştır. Erdemir’in yan kuruluşu olan OYPA çalışanlarının ve diğer taşeronlarda çalışanların, seçimden sonra kadroya alınacağı vadedilmiştir. Binlerce Erdemir işçisi ve emeklisini ilgilendiren Erdemir Vakfı'na kesilen cezanın AKP milletvekilinin devreye girmesiyle çözüleceği vadedilmiş, yıllardır vakfa karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyen Erdemir işvereninin, seçimler öncesinde bir miktar parayı vakıf hesabına yatırdığı açıklanmıştır. Tüm bunlar açıkça göstermektedir ki AKP-OYAK-Türk Metal, işbirliği içinde, Kdz. Ereğli’de CHP’ye karşı, uğursuz bir ittifak oluşturmuşlardır. Ancak bu ittifak Erdemir işçilerinin ve Kdz.Ereğli halkının yararına değildir. 4 yıl önce, nasıl ücretler yüzde 35 geriye çekilip, yüzlerce işçinin icralara düşmesinin ve işten atılmasının yolunu açan bir çıkar işbirliği yapıldıysa, bugün yapılanlar da geleceğe dönük bir çıkar işbirliğidir. Erdemir işçileri ve Ereğli kamuoyu, bundan sonraki gelişmeleri dikkatle takip etmek, uyanık olmak zorundadır."

"MUHARREM İNCE'NİN YAPTIKLARI DİĞER VEKİLLERE DE ÖRNEK OLMALIYDI"

Gazetecilerin CHP Zonguldak milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Ali İhsan Köktürk’ün seçim sonuçlarına yapılan itiraz sürecindeki tavırlarına ilişkin bir sorusuna “Bize inanmadılar” diye cevap veren Kartal, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin duruşu ve mücadelesinin diğer milletvekillerine de örnek olmasını beklediklerini, ancak Ereğli’de bunu göremediklerini kaydetti.

Kartal, sözlerine şöyle devam etti: “Yalova’daki seçimlere AKP’nin yaptığı itiraz sonrası Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce’nin gece gündüz, uykusuz bir şekilde 7 gün 24 saat hiç durmadan adliyede sabahlaması, adliyeden ayrılmaması elbette Türkiye’nin diğer bölgelerindeki CHP’li milletvekillerine de örnek teşkil etmesini isterdik. Ne yazık ki bizde burada yalnız bırakılma hissi biraz da olsa içimizi acıttı. Sanki bize inanmadılar. Bizim doğru söylediğimize inanmadılar. Halbuki biz şuna inanıyoruz; eğer burada yeniden bir sayım kararı alsaydı, ilçe seçim kurulu dörde üç ret kararı yerine dörde 3 sayılma kararı verilseydi biz burada iyi bir farkla seçimi alabileceğimize yürekten inanıyoruz. 5 yıl gerçekten kafaları kurcalayacak. Ben bu konuda böyle düşünüyorum. Keşke bizim milletvekillerimiz de bizimle burada gece gündüz seçim kurulunda adliyede sabahlasalardı. Bunu yürekten isterdik ama olmadı.”

İŞTEN ATILMA KORKUSU YAŞAYAN 600 TAŞERON İŞÇİSİ CHP’DEN İSTİFA ETTİ

Kartal, seçimlerin kaybedilmesinin ardından Ereğli Belediyesi’nde çalışan 600 kadar taşeron işçinin partilerinden istifası ile ilgili yaptığı konuşmasında “Geçmişte bir biçimde CHP’ye üye olan özellikle belediyede taşeron olarak çalışan işçi arkadaşlarımız sonuçta bir ekmek, bir gelecek kaygısıyla istifa ettiler. Biz de kendilerine yardımcı olduk. Güçlük çıkarmıyoruz. Bu sayı 500-600 civarında." dedi. CİHAN

Yorumlar