Karstadt mağazalarını kapatıyor

Almanya’nın en büyük mağazalar zincirinden biri olan Karstadt’ın en az 20 mağazasını kapatacağı duyuruldu.Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yer alan bir habere göre, toplamda 83 mağazası ve 17 bin civarından personeli bulunan şirkette...

Google Haberlere Abone ol
Karstadt mağazalarını kapatıyor

Almanya’nın en büyük mağazalar zincirinden biri olan Karstadt’ın en az 20 mağazasını kapatacağı duyuruldu.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yer alan bir habere göre, toplamda 83 mağazası ve 17 bin civarından personeli bulunan şirkette çalışanlar büyük korku yaşamaya başladı.

Gazeteye konuşan Karstadt Denetleme Kurulu Başkanı Stephan Fanderl, “verimlilik ve karlılık noktasında sıkıntı yaşadıklarını ve bu nedenle düşük verimliliğe sahip en az 20 mağazayı kapatmayı planladıklarını” kaydetti.

Fanderl, tam olarak hangi şehirlerdeki mağazaların kapatılacağına dair net bir ifade kullanmazken, “Daha çok düşük nüfuslu küçük şehirlerde.” imasında bulundu.

Şirketin 100 bin kişiden daha az nüfuslu şehirlerde kapatma yoluna gideceği duyurulurken, bazı çalışanların psikolojilerin bu haberler nedeniyle bozulduğu kaydedildi.

Berlin’deki Karstadt çalışanlarında “morallerin sıfıra indiği ve bazı çalışanların psikolojik tedaviye başladığı” belirtildi. CİHAN

Yorumlar