Kars'ta yeni hedef, kongre ve sempozyum turizmi

Kars Kafkas Tıbbi Cihazlar ve İşitme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kaya şehrin yeni hedefinin kongre ve sempozyum turizmi olduğunu söyledi.Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Necdet Leloğlu Konferanas Salonunda, 'Kronik Yara Yönetiminde Temel...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta yeni hedef, kongre ve sempozyum turizmi

Kars Kafkas Tıbbi Cihazlar ve İşitme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kaya şehrin yeni hedefinin kongre ve sempozyum turizmi olduğunu söyledi.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Necdet Leloğlu Konferanas Salonunda, 'Kronik Yara Yönetiminde Temel İlkeler Sempozyumu' gerçekleştirildi. Sempozyumun sponsoru Kafkas Tıbbi Cihazlar ve İşitme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kaya, Cihan Haber Ajansı (CİHAN) muhabirine yaptığı açıklamada, insan odaklı hizmetlerde ikinci defa bir sempozyuma sponsor olduklarını söyledi. Kars'ın fuar ve kongre turizminin yeni hedefi olması gerektiğine vurgu yapan Kaya, "Bu konuda buradaki bürokratlarında bilinçli davrandığını biliyoruz. Alt yapının yapılacağının bilgisini Kars’lı hemşerilerimle paylaşmak istiyorum."dedi.

Kaya, bu sempozyuma Ankara'dan bir heyeti misafir ettiklerini bu kişilerin Kars'ta yiyip içtiklerini şehirlerine dönerken hediyeleik eşyalar alarak ilin ekonomisine katkı sağlayacaklarına dikkat çekerek, "Yanı sıra bu kongreyle insanımız yara bakımı hakkında bili sahibi olmuş oluyor."dedi.

Öte yandan sempozyumda, Prof. Dr. Ayişe Karadağ, 'Yara Yönetiminde Ekip' ve 'Yaranın Değerlendirmesi ve Kayıt edilmesi', Prof. Dr. Neşet Köksal, 'Yara İyileşme Süreci ve Yara İyileşmesini Etkileyen Faktörler' ve 'Kronik Yara ve Enfeksiyon Kontrolü', Yrd. Doç. Dr. Arzu Karabağ Aydın, 'Bası Yaralarının Evrelendirilmesi' ve 'Yara Bakımında Temel İlkeler' konularında sunum yaptılar.

Sempozyumun kapanışında ise Necati Kaya Tıbbi Cihazlar Firması adına Necati Kaya da NAWA (yara iyileşmesinde inovatif ürünler) hakkında bilgiler ve dezenfeksiyon cihazını tanıttı. Etkinlik, katılımcılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan tarafından plaket takdim edilmesi ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar