Kars'ta yaşayan Karadenizliler, doğdukları şehirlerde serhat şehrini tanıttı

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, geçen yıl başlattıkları sosyal sorumluluk projesi dahilinde yaşadıkları toprakları, doğdukları topraklarda anlattı.Karadeniz'in 6 ilinde Kars'ın tanıtım çalışmalarını...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta yaşayan Karadenizliler, doğdukları şehirlerde serhat şehrini tanıttı

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, geçen yıl başlattıkları sosyal sorumluluk projesi dahilinde yaşadıkları toprakları, doğdukları topraklarda anlattı.

Karadeniz'in 6 ilinde Kars'ın tanıtım çalışmalarını yürüten ekip, serhat şehrinin tanıtımına Artvin ve Hopa ilçesiyle başladı. Beklenenden daha verimli geçtiği ifade edilen tanıtım çalışmaları Rize ve Trabzon'da da büyük ilgi gördü. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kocaoğlu öncülüğünde çalışan ekip, doğdukları şehir merkezlerinde ve ilçelerinde açtıkları stantlarla hemşehrilerine Kars'ı anlattı, Kars'ın Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri ile Sarıkamışıyla, kristal karıyla, Ani ören yeri ve Kafkas Üniversitesi ile güzel ve huzurlu bir şehir olduğuna dikkat çekti. Ekip, Kars ve Kafkas Üniversitesi'nin kitapçıklarını da dağıtarak, üniversite tercihini yapacak öğrencilere Kafkas Üniversitesi hakkında bilgi aktardı.

Okulları, kafeleri, iş yerleri ve yazar yerlerini tek tek dolaşan Karslı Karadenizliler, açtıkları afişlerle de hemşehrilerin dikkatlerini çekmeyi başardı. Hemşehrilerine Kars'ta her konuda yardımcı olacaklarını da hatırlatan dernek, ulaşabildikleri herkesi Kars'ı görmeye davet etti. Bölge basını tarafından da ilgi ile takip edilen çalışmalarının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Derneğimiz kurulduktan sonra ilk yapacağımız iş yaşadığımız şehre karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek olarak algıladık çalışma arkadaşlarımızı ve yönetim kurulumuzla beraber tanıtımı 4 ana başlıkta topladık. Tabiki Karsımızın birçok değerleri var. Ama biz bu önemli olan 4 ana başlığı seçtik. Bunlar Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Şehitliği, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Şehit Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'ydi. 8 gönüllü arkadaş ve 3 ayrı gönüllü ile beraber bu çalışmaları altı tane ilimizde yaptık. Biz doğduğumuz şehri değil doyduğumuz şehri doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklarda tanıtıyoruz. Özellikle de biz o bölgelerde basını da ziyaret ettik. Ve bu konuda herkes ilgiyle karşıladı. Çünkü belki bu Türkiye de ilk defa yapılan bir organizasyondur. Biraz önce de bahsettiğim gibi bu organizasyonlar genellikle hemşehrilik aidat duygularıyla yapılan bir çalışmalardır. Bu da önemliydi." dedi.

CİHAN

Yorumlar