Kars’ta TÜİK bürosunu basan şahıs, 6 kişiyi öldürüp hayatına son verdi

Kars'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğünü basan bir kişi, 6 personeli öldürüp sonra da hayatına son verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kars’ta TÜİK bürosunu basan şahıs, 6 kişiyi öldürüp hayatına son verdi

Kars'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğünü basan bir kişi, 6 personeli öldürüp sonra da hayatına son verdi.

     Oolay, sabah saat 08.30'da sıralarında Atatürk Caddesi üzerinde bulunan4 katlı (TÜİK) binasının 1. katında meydana geldi. Kurumda 1,5 yıllık memur olduğu belirtilen ve bir süredir izinde olan sosyolog Veysi Erim, izin dönüşü glock marka tabancasıyla çalıştığı TÜİK binasını bastı. Kuruma girişte önce bayan sekreteri karnından tek kurşunla yaralayan Erim, daha sonra Kurum Müdürü Mehmet Tolon başta olmak üzere 6 kişiyi silahla vurdu. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürülen Erim’in, olaydan sonra bir odaya kapanarak silahını başına dayayarak intihar ettiği öğrenildi.

    Yaralı sekreterin saldırı anında kendini dışarı atması ve etrafa haber vermesiyle olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Saldırıda yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmayan sekreter hastaneye kaldırıldı.

    Kars Valisi Eyüp Tepe, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da olay yerine gelerek bilgi aldı. Vali Tepe, savcının olaya el koyduğunu işlemlerin tamamlanmasının ardından olayla ilgili bir açıklama yapabileceklerini kaydetti.

    Çevrede bulunan esnaflardan, Erdener Şahin, silah sesini duyduklarında sokak çatışması zannettiklerini, TÜİK'te böyle bir olayın yaşanmasını hiç düşünmediklerini söyledi. Bina çevresindeki vatandaşların silah sesleriyle etrafa savrulduğunu belirten Şahin, "Saldırgan 2 şarjöre yakın mermi boşalttı. Saldırgan hariç kurumdakilerin çoğunu tanıyorduk." dedi.

    Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıkmaya göre, saldırıyı gerçekleştiren Veysi Erim'in psikolojik tedavi gördüğü, cinnet halinde olayı gerçekleştirdiği, saldırının siyasi ve terör boyutunun bulunmadığı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar