Kars'ta Soma'daki kazanın müsebbibi gösterilen trafo istifaya çağrıldı

Türkiye'nin dört bir tarafında, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası sonrasında hükümete tepki amaçlı protesto gösterileri düzenleniyor. Kars'ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşları facianın sorumlusu olarak ilan edilen...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta Soma'daki kazanın müsebbibi gösterilen trafo istifaya çağrıldı

Türkiye'nin dört bir tarafında, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası sonrasında hükümete tepki amaçlı protesto gösterileri düzenleniyor. Kars'ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşları facianın sorumlusu olarak ilan edilen trafoyu temsilen elektrik direğine siyah çelenk astı ve bakan yerine trafo'yu istifaya çağırdı.

Kars Faik Bey Caddesi At heykeli önünde bir araya gelen STK'lar ilk olarak ellerinde 'Kaza değil katliam', 'Yüreğimiz Soma'da', 'Gün kömürden daha kara', 'Yanan bizdik siz kömür sandınız' ve 'İş kazası değil cinayet' pankartlarını açtı. Daha sonra STK'lar adına basın açıklaması okundu.

Açıklamayı okuyan KESK üyesi Hayati Mehmetoğlu, Soma'da yüzlerce işçinin canına mal olan patlamanın bir kaza değil, yeterli iş güvenliğinin alınmadığı ve göz göre göre gelen bir iş cinayeti olduğunu söyledi.

Mehmetoğlu; 12 yıllık AKP iktidarı döneminde iş cinayetlerinde 12 bini aşkın işçinin yaşamını yitirdiğine de dikkat çekerek, "Soma'da yaşanan katliam, bugüne kadar yaşanan iş cinayetlerinin en acı halkası olmuştur. Türkiye'de her yıl maden ocaklarında onlarca işçi iş cinayetine kurban gitmesine rağmen bugüne kadar yaşanan ölümler karşısında hiçbir önlem alınmamış, göstermelik denetimler yapılmış, madenlerdeki çalışma koşulları ile ilgili en temel sorunlar göz ardı edilerek, katliam gibi cinayete resmen davetiye çıkarılmıştır."dedi.

Basın açıklamasının ardından STK temsilcileri, Soma'da ki facianın sorumlusu ilan edilen trafoyu temsilen kaldırım üzerindeki elektrik direğine siyah çelenk bıraktı ve 'Bakan dur trafo istifa' yazısı yapıştırdılar.

CİHAN

Yorumlar