Kars'ta Karaçanta dönemi başladı

Kars'ta 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan MHP adayı Murtaza Karaçanta, mazbatasını aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta Karaçanta dönemi başladı

Kars'ta 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kazanan MHP adayı Murtaza Karaçanta, mazbatasını aldı. Karaçanta ilk ziyaretini şehrin manevi sahibi Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin türbesine gerçekleştirdi.

    Kars Belediye Başkanı Karaçanta, günün ilk saatlerinde beraberinde partililer ve belediye encümenleriyle geldiği İl Seçim Kurulu'nda çalışanlarla tokalaştı. Ardından ise Başkan Mehmet Necati Orat'ın elinden mazbatasını aldı. Basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Karaçanta, "Vatana millete hayırlara vesile olmasını istiyorum. Karslı hemşehrilerime ve Kars’ta yaşayan herkese hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

    Evliya Camii'nde namaz sonrası şehrin manevi sahibi Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'ni ziyaret etti. Dua okudu daha sonra ise beraberinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya ile belediye binasına geçti.

    Kars Belediyesi'nde coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Karaçanta, burada 2 tosun ve 2 koyun kesilerek karşılandı. Kesim esnasında bir tosunun ayağa kalkması heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

    Bir anda tosunun önünde kendini bulan Başkan Karaçanta'yı partilileri kurtardı. Okunan duaların ardından belediye binasına giren Karaçanta, çiçeklerle karşılandı. Eski Başkan Nevzat Bozkuş'la tokalaşan Karaçanta, "Mazbatamızı aldıktan sonra Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hz.'ni ziyaret ederek maneviyatımızı güçlendirdik duamızı ettik ve belediyemize geldik. Hazreti ziyaretimizde, 'Her kim bu dergâha gelirse ekmeğini veriniz, inancını sormayınız' sözü dikkatlerimizden bir kez daha kaçmadı. Dolayısıyla insana hizmete yerel yönetim anlayışıyla aday olduk ve bugünde buradayız. Yüzde 28'lik bir oranla seçildik yüzde 72'lik seçmenin de sevgisine takdirine layık olmaya çalışacağız." dedi.

    KAYA: KARS'TA YAŞAYAN İNSANLARIN İRADESİNE SAYGILI OLUNACAK

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, göreve seçilen Karaçanta'ya güvendiklerini, Kars'ta yaşayan insanların iradesine saygılı bir belediye anlayışıyla hizmet edeceğini söyledi. Kaya, "Bugün Kars'ta bir devir teslim töreni gerçekleştiriyoruz. Kars'ta yaşayan vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, bana oy verdi, vermedi şeklinde hiçbir şekilde ayrıma girmeden, eşit, adil bir şekilde ve hakkaniyet ölçülerine dikkat edecek bir şekilde bir hizmetin yürütülmesi gayreti içerisinde olunacaktır." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar