Kars'ta esrarengiz balık ölümleri endişelendiriyor

Kars'ın Paşaçayır Mahallesi'nde peynir altı suyunun (Şırat) çaya aktığı alanda binlerce balığın ölmesi üzerine Karslıların endişeli bekleyişi sürüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, inceleme başlatıldığı yönünde...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta esrarengiz balık ölümleri endişelendiriyor

Kars'ın Paşaçayır Mahallesi'nde peynir altı suyunun (Şırat) çaya aktığı alanda binlerce balığın ölmesi üzerine Karslıların endişeli bekleyişi sürüyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, inceleme başlatıldığı yönünde açıklamasını yeterli bulmayan Karslılar durumdan oldukça endişeli. Vatandaşlar, çevre sağlığını tehdit eden balık ölümleri sonrası hiçbir açıklama yapmayan valiliğe ise tepkili. 'Bu vali nerede? Bu devlet nerede?' şeklinde tepki gösteren Telat Uluğ, "Gelsin buraya, bu nedir? Bir canlı varlığımız kalmadı. Her şeyimiz gidiyor. Devlet nerede? Devlet buraya gelsin, katliam yapıyorlar. Canlı varlıklar ölüyor. Devletten yardım istiyoruz. Burada oturuyorum, herkes rahatsız oluyor. Çoluk çocuğumuz hastalanacak, her şeyimiz hastalanacak ve ortada kalıyorlar. Bu şeker fabrikasının, üniversitenin ve kaşar peynirinin atıklarıdır. Bunlar bu hale getirdi. Bir canlı varlık bırakmadılar. Fabrikalardan gelen atıklardır bunlar." dedi.

Balık ölümlerinin peynir altı su bırakılan şehir çıkışındaki alanda olması ve buradaki ölü balıkların Kars Çayı'nın akıntısıyla şehre gelmesi ise sağlığı tehdit ediyor. Çayın hemen bitişiğinde bulunan evden Nurcan Tuğrul, "Balıklar ölmüş ve ölü balıkların kokusu geliyor. Çocuklar için bizim için ve insan sağlığı için önemli bir şey. Çocuklardan çaya atlayanlar var. Hani serinlemek amaçlı ve balığa zarar veren insan vücuduna da zarar verebilecek su kitlesi var. Kötü bir şey, bunlardan bir açıklama bekliyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar