Kars'ta, 'Emniyet'li gezi ve tarih şuuru

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) vatandaşla arasındaki bağları güçlendirmek için sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta, 'Emniyet'li gezi ve tarih şuuru

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) vatandaşla arasındaki bağları güçlendirmek için sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. TDP son olarak 'Emniyetteyiz' projesi kapsamında Kağızman ilçesinden 100 öğrenciye Kars'ın tarihi mekânlarını gezdirerek tarih şuuru oluşturuyor.

Gezi öncesi kahvaltı ikram edilen öğrencilere, 'hoşgeldiniz' diyen İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, TDP Şube Müdürlüğü'nün uyguladığı, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ile Destek Programı (ÇOGEP) kapsamındaki 'Emniyetteyiz' projesi sayesinde gençlerin bulundukları ilin tarihi değerlerini yerinde görme fırsatı elde ettiklerini söyledi. Çakmak, misafir öğrencilere kitapta hediye edileceğini belirterek, "Onlar bu ülkenin geleceği en iyi şekilde yetişmeliler." dedi.

Proje sayesinde hiç sinema görmemiş öğrencileri sinemayla tanıştıklarını aktaran TDP Şube Müdürü Yahya Çolak ise, "TDP olarak çalışmalarımızı yürütürken öğrencilerimizin mutlulukları, ailelerimizin teşekkürleri ve öğretmenlerimizin katkıları bizleri çalışmalarımızda aşka şevke getiriyor."dedi.

Öte yandan gezi Polis Evinde yapılan toplu kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından sırasıyla Kars kalesi, Kars Ulu Camii, 12 Havariler Kilisesi ve en son olarak Kars'ın manevi mimarlarından Ebu'l Hasan Harakan-i Türbesi ziyaret edildi. Dolu dolu geçen geziden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Kars Emniyet Müdürlüğü TDP ekiplerine teşekkür ettiler.
CİHAN

Yorumlar