Kars'ta 48 yıldır çözülemeyen tapu ve imar için sazlı sözlü eylem yaptılar

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 1966'dan beri devam eden tapu ve imar sorunu hakkında, seçim çalışmalarında verdiği sözün arkasında durduğunu ve çalışma başlattıklarını söyledi.Kars il merkezinde genel itibariyle Azeri vatandaşların...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta 48 yıldır çözülemeyen tapu ve imar için sazlı sözlü eylem yaptılar

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 1966'dan beri devam eden tapu ve imar sorunu hakkında, seçim çalışmalarında verdiği sözün arkasında durduğunu ve çalışma başlattıklarını söyledi.

Kars il merkezinde genel itibariyle Azeri vatandaşların ikamet ettiği Halit Paşa Mahallesi'nde, 48 yıl önce alınan arsalarda devam eden tapu ve imar sorunu bir türlü çözülemiyor. Durumu protesto eden vatandaşlar bir araya geldi. Vatandaşlar, seslerini MHP'li Başkan Murtaza Karaçanta'nın duyduğunu, aynı zamanda Tapu Müdürlüğü ve hukukun da duymasını istediklerini söyledi.

Ellerindeki tapuların geçersiz olması ve imar olmayışından arsalarını ve müstakil evlerini müteahhitlere vermediklerini, kat çıkamadıklarını ifade eden mahalleliler, Tapu Müdürlüğü ve hukukun sorunlarını çözmesini istiyor. Mahalle sakinlerinden Efrail Yıldırım, 2007'de bu mahallede bir ev aldığını ifade ederek, "2 ay sonra baktım ki burası mahkemelik, ne yapabiliyorsun ne de satabiliyorsun ve ne de yolumuz, izimiz var. Mahkeme de bize belli bir şey söyleyemiyor. Bir yangın çıksa evlerimize kimse ulaşamaz." dedi.

İktidar partisinin, Kars'ta belediyeyi aldığı 2 dönemde de bu problemin çözülmediğini hatırlatan mahalleli, bir önceki belediyenin mahallerinin bir bölümünü personeline peşkeş çektiği ve imarlaştırdığını ileri sürüyor. Yıllardır mağdur edildiklerini söyleyen bir başka mahalle sakini Tuncer Göktaş, "Problemlerimiz çözülmüyor. Ne doğalgaz alabiliyoruz, ne evimize bir çivi çakabiliyoruz. Daha önceki Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile görüştük, bize, 'Gidin Tapu Kadastro ile probleminizi çözün' dedi. Şu anki başkan seçim sürecinde söz verdi ve çalışma başlatmış." diye konuştu.

Valiliğe ve Devlet Hastanesi'ne 5 dakika mesafede, Toprak Mahsuller Ofisi'nin hemen yanında bulunan mahallelinin mağduriyetine, perişanlığına aşık Sabri Yokuş, sazıyla sözüyle destek verdi. Yokuş, ömürleri adliye ile mahalle arasında geçen vatandaşın talebinin, bir an önce keşfin yapılması, imar girmesi ve davalarının bitmesini istedi.

KARAÇANTA: İMAR PROBLEMİ KARS'IN GENELİNDE VAR

Tepkileri dikkate alan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise sadece Halit Paşa Mahallesi'nin değil Kars'ın imar problemi olduğunu söyledi. Bu bağlamda Kars genelinde imar çalışmaları olduğunu aktaran Karaçanta, "Belediyemizi devraldığımız ilk günden bu yana çalışmalarımız devam etmektedir. Allah nasip ederse bir an önce imar planını çıkarıp vatandaşlarımızın fazla mağdur olmasının önüne geçeceğiz. Hatta bu mevsim iş sezonu olması nedeniyle bizler belediye meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırmayı düşünüyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar