Kars'ta '24 saat kesintisiz su' hayaldi artık gerçek

Kars'ın MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediyede 24 saat su vaadini gerçekleştirdi. Karaçanta, görevi devraldığı günden bu yana şehrin en büyük sorunu olan su sıkıntısına el attıklarını ve çözdüklerini söyledi. Kars’ta...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ta '24 saat kesintisiz su' hayaldi artık gerçek

Kars'ın MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediyede 24 saat su vaadini gerçekleştirdi. Karaçanta, görevi devraldığı günden bu yana şehrin en büyük sorunu olan su sıkıntısına el attıklarını ve çözdüklerini söyledi. Kars’ta hayal denilen musluklardan 24 saat su akmaya başladı.

Şehirde vatandaşlar, 24 saat musluklardan su akmasını tarihi bir an olarak değerlendiriyor. Basın toplantısı düzenleyen Başkan Karaçanta, "Şehrimize hayırlı olsun, bundan böyle Ramazan ayından sonra da kesintisiz 24 saat su verilecek." dedi. Geçtiğimiz günlerde Kars'ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da gündemine basın mensuplarınca dahil edilen 24 saat su sorunu için Bakan Eroğlu, sorumlunun belediye olduğunu söylemişti.

"YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN ÇERME SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Başkan Karaçanta, Kars'a su sağlayan Çerme su hattından günlük 15 bin metreküp su alınması gerekirken, şimdiye kadar ancak bin-bin 500 metreküp su alınabildiğine dikkat çekerek, yıllardan beri süregelen bir sıkıntıyı ekiplerin gayretli çalışmalarıyla kısa sürede hallettiklerini açıkladı.

Çerme suyunun şehre verilememesinin sebeplerine de değinen Başkan Karaçanta, "Çerme ana hattından şehre gelen içme suyunun dağdan gelen bölümü üzerine bir kaya düşüyor. Bu kaya oradaki ana şebeke boruyu eziyor. Biz suyun ana merkezine bakıyoruz herhangi bir sıkıntı yok. Ancak 1-1,5 kilometre ötedeki tahliye yerinde su yok. Yani çok az geliyor. İş makinelerimizi yönlendirdik oraya. Arkadaşlar iki yeri kazdılar. Birisinde toprak sulu çıktı ve orada sorun olduğunu tespit ettik. Sıkıntı çok büyük değil ama yıllardan beri binlerce metreküp su oradan toprağa gitmiş. Şehre gelmesi gereken su gelmemiş. Bizim o boruyu değişmemiz, bugün oradan 15 bin metreküp suyun şehre gelmesine neden oldu. Bu da suyumuzun 24 saat verilmesini sağlıyor." diye konuştu.

BAYBURT BARAJI'NDA SU KAÇAĞI VAR

Bayburt Barajı'nda da su kaçağı olduğunu anlatan Başkan Karaçanta, şöyle devam etti: "Barajda bir su kaçaklığı var ve devam ediyor. Bildiğim kadarıyla da çok ciddi bir kaçak. Ancak bu DSİ'nin çalışmaları sonucu düzelebilecek bir olay. Biliyorsunuz Bayburt Barajı DSİ kontrolünde. DSİ de konuya vakıf ancak sorunun bulunması için suyun belirli bir mesafeye gelmesi gerekiyor. İnşallah orası da yapıldıktan sonra hiçbir su sıkıntımız kalmayacak. Artık şehrin her tarafında 24 saat su akıyor."

CİHAN

Yorumlar