Karslılar Mert'in katilinin bulunması için yürüdü

Kars'ta 6 Mart Pazar günü acımasızca katledilen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın yası tutuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Karslılar Mert'in katilinin bulunması için yürüdü

Kars'ta 6 Mart Pazar günü acımasızca katledilen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın yası tutuluyor. Şehirde Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri ve vatandaşlar yürüyüş düzenleyip katilin bulunması için çağrıda bulundu.

KAÜ kampusunda bir araya gelen öğrenciler, 'Mert'e uzanan eller kırılsın', 'Kars uyuma Mert'e sahip çık' ve 'Katil bulunsun hesap sorulsun' sloganlarıyla taziye evine geldi. Yürüyüşü gören çoğu vatandaş gruba katılırken, çevre işyerleri, pencereler ve balkonlardan vatandaşlar sloganlara eşlik etti. Burada Mert'in sınıf arkadaşları da gruba dahil olarak arkadaşlarının katilinin bulunmasını istedi.

Taziye evinden grubun yanına gelen anne Arzu Aydın, akrabalarının desteğiyle ayakta güçlükle durarak oğlunun katilinin bulunmasını istedi. Anne Aydın, "Oğlumun katilini, o caniyi bulsunlar ve bana versinler. Onu sallandırsınlar." diyerek tepkisini dile getirdi.

Grup buradan Faik Bey Caddesi üzerinden Cumhuriyet meydanına geçti. Amca Burhan Alibeyoğlu yarın da aynı saatte burada olacaklarını ifade ederek, "Mert'in sizin gibi ağabeyleri var. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Bugün 4. gün olmasına rağmen o katil halen daha aramızda ise aklın varsa emniyete teslim ol bunlara değil. Ben yakalarsam hepinizi arayacağım." dedi.

Grup konuşmanın ardından dağılırken grupla birlikte yürüyen sınıf arkadaşı Ege Yıldırm, gözyaşları içerisinde, "Mert benim arkadaşımdı, çok iyi biriydi." ifadeleriyle çevredekileri bir kez daha hüzünlendirdi. CİHAN

Yorumlar