Karslı işadamları lojistik merkez ve serbest bölge için adım atılmasını bekliyor

Kars Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Kars Ticaret Odası (KATSO) yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kars için atılması gerek adımların konuşulduğu toplantıda gündem lojistik merkez ve serbest...

Google Haberlere Abone ol
Karslı işadamları lojistik merkez ve serbest bölge için adım atılmasını bekliyor

Kars Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Kars Ticaret Odası (KATSO) yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kars için atılması gerek adımların konuşulduğu toplantıda gündem lojistik merkez ve serbest bölge oldu. İşadamları lojistik merkezin projesinin dahi henüz çizilmediğini belirtirken, serbest bölgenin ise illeri için hayaller ötesi olduğuna dikkat çekti.

KARSİAD merkezinde gerçekleşen kahvaltılı toplantı KATSO Başkanı Fahri Ötügen ve KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci'nin Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan acı olaydan dolayı üzüntülerini dile getirmesiyle başladı. Ardından kahvaltıya geçildi. Kahvaltı sonrası her seçimde gündeme gelen hatta 2012 seçimlerinde yıl içerisinde temeli atılacak denilen lojistik merkezin projenin dahi çizilmediği ifade edildi.

KARSİAD Genel Sekreteri Fatih Baş, Kars'ın lojistik merkez olması için çalışmaların yürütüldüğü duyduklarını ilk etapta azda olsa aşama kaydedilmiş olan Lojistik merkez taleplerinin sonlandırılması için çalışacaklarını söyledi. Akabinde muhakkak ki Serbest Bölge şartları incelenip Kars'a katkıları doğrultusunda projelendirilmesine ve sonuçlandırılmasına gidilebileceğini belirtti. Baş, "KATSO ile ortak bir arar aldık en kısa zamanda lojistik merkezi ve serbest bölgesi olan birkaç ile gezi düzenleyeceğiz. Orada ki iş adamlarından bilgi alacağız. Ve buna göre bir yol haritası belirleyeceğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar