Karşıyaka’da yer altı çöp koyteynerleri artıyor

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, sekiz mahalle ve ana arterlerdeki yer altı çöp konteynererine yenileri eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Karşıyaka’da yer altı çöp koyteynerleri artıyor

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, sekiz mahalle ve ana arterlerdeki yer altı çöp konteynererine yenileri eklendi. Belediye, Mustafa Kemal Mahallesi’nde dokuz noktada, konteynerleri yerin altına aldı. Bölgenin altyapı düzenlemelerine göre uygulama noktaları belirlenen yer altı çöp konteynerlerinin sayısı, son eklenenlerle 112’ye ulaştı.

Dedebaşı, Şemikler, Fikri Altay, Bahariye, Bostanlı, Mavişehir, Tersane ve Bahriye Üçok mahallelerine, 2008 yılında başlayan uygulamada yer altı konteynerleri yerleştirilmişti. Geçen günlerde yapılan çalışmayla Mustafa Kemal Mahallesi’nde de dokuz ayrı noktaya, 5 bin litrelik konteyner koyuldu. Ayrıca 18 tane de 3 bin litrelik yer üstü çöp konteyneri yerleştirildi. Bu arada Karşıyaka genelinde bulunan bin 500 yer üstü konteyneri, yenileriyle değiştiriliyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yaptığı açıklamada yer altı çöp konteyneri uygulamasını Türkiye’de ilk başlatanlardan biri olduklarını söyledi. Başkan Durak, “Bütün mahallelerimizden bu yönde talepler alıyoruz ancak uygulamayı her yerde yapmamız, ne yazık ki mümkün olmuyor. Çöp konteynerlerinin yerin altına alınabilmesi için sokakların geniş olması ve yerin altındaki, diğer kurumlara ait hatların uygulamaya izin veren düzen içinde olması gerekiyor. Pek çok noktada, bu nedenle yer altı çöp konteyneri koyma imkanı bulamıyoruz. Bütün imkanlarımızı zorlayarak, uygulamanın kentin geneline yayılması için çalışmaya da devam ediyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar