Karşıyaka Belediyesi’nden eşit ücret uygulaması

İzmir’de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediyenin sosyal tesislerinde eşit ücret uygulamasını hayata geçirdi. Her gün binlerce vatandaşı ağırlayan kafe ve restoranlardaki farklı fiyat uygulamalarını kaldıran Akpınar,...

Google Haberlere Abone ol
Karşıyaka Belediyesi’nden eşit ücret uygulaması

İzmir’de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediyenin sosyal tesislerinde eşit ücret uygulamasını hayata geçirdi. Her gün binlerce vatandaşı ağırlayan kafe ve restoranlardaki farklı fiyat uygulamalarını kaldıran Akpınar, indirim kartları döneminin de bittiğini açıkladı. Başkan Akpınar, “Sosyal statüsü ne olursa olsun, tesislerimizden herkes eşit olarak yararlanacak.” dedi.

    Sosyal belediyecilik anlayışını tüm Karşıyaka'da uygulamak için yola çıktıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, mali disiplini sağlamak ve vatandaşların, sosyal tesislerden eşit imkanlarda yararlanmasının önünü açmak için böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Akpınar, “Belediye şirketimiz Kent A.Ş tarafından işletilen kafe ve restoranlar halkımızındır. Herkesin eşit hizmet almasını ve eşit ücret ödemesini sağlamak ise bizim görevimizdir. İndirim kartlarının belirli kişilere verilmesinin doğru olmadığını düşündük. Bunun yerine, sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, tüm tesislerde genel bir indirim yapacağız.” dedi.

    Sosyal tesisler için düzenleme kararı alan Başkan Akpınar’a meclis üyeleri de destek verdi. Akpınar, CHP’li meclis üyelerinin, “Meclis üyelerine uygulanan indirim de kaldırılsın” önerisini getirdiğini, bu adımın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

    Karşıyaka Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında ayrıca, cenaze aracı ve ambulansların, metropol sınırları dışında kullanımına yönelik ücretlendirme tarifesi de yenilendi. Kent sınırları dışında, 1,20 TL olan kilometre fiyatı, 0,50’ye düşürüldü. CİHAN

Yorumlar