Kars'ın tanıtımına Karadenizliler el attı

Kars Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, serhat şehrinin tanıtımı için geçen yıl başlattıkları ve eski Vali Eyüp Tepe'nin desteklediği sosyal sorumluluk projelerinin ikinci ayağını uygulamaya koyuyor. Dernek, altı şehri ziyaret...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ın tanıtımına Karadenizliler el attı

Kars Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, serhat şehrinin tanıtımı için geçen yıl başlattıkları ve eski Vali Eyüp Tepe'nin desteklediği sosyal sorumluluk projelerinin ikinci ayağını uygulamaya koyuyor. Dernek, altı şehri ziyaret edip tanıtım yapacak.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kocaoğlu ve Başkan Yardımcısı Fatih Kol, konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Kocaoğlu, derneklerinin daha önce kamuoyuna açıklamış olduğu sosyal sorumluluk projesi olan Kars ilinin tanıtımına başlayacaklarını söyledi. Amaçlarının Kars'ın gelişimi, eğitimi, kültürü ve ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Samsun ve Giresun illerinde tanıtımın ana başlıkları Kafkas Üniversitesi, Hasan Harakâni Hazretleri, Sarıkamış şehitleri ve Sarıkamış Kayak Merkezi olacaktır. Kafkas Üniversitesi'nin tanıtımı yapılırken sadece Kars'ın üniversitesi olmadığı, bölgenin üniversitesi olduğu, yakın gelecekte Kafkasya'nın ve Türkiye'nin önemli üniversiteleri arasında yerini alacağını vurgulayarak, daha fazla öğrencinin tercih etmesini sağlamayı amaçlamaktayız." dedi.

İNANÇ TURİZMİNDE HARAKÂNİ HAZRETLERİ VE SARIKAMIŞ

Necmi Kocaoğlu, inanç turizmi bağlamında Ebu'l Hasan Harakâni Hazretleri'ni tanıtırken Anadolu’nun İslamlaşmasında büyük rol oynayan, eserleriyle, ilim ve feyziyle milyonlarca insanı etkileyen, binlerce talebe yetiştiren, Ahmet Yesevi ve Mevlana'nın etkilendiği, örnek aldığı büyük bir mutasavvıf olduğunun vurgulanacağını belirtti. Sarıkamış şehitlerini tanıtırken Çanakkale vurgusunu yapılacağını kaydeden Kocaoğlu, "Çanakkale şehitlerimizden farkının, 90 bine yakın kişinin büyük çoğunluğunun vatanı için harekât esnasında, silah atmadan donarak hazin bir şekilde şehit olması olduğu vurgulanarak, her yıl yapılan anma programlarına ve ziyaretlere daha fazla insanımızın katılmasını sağlamayı amaçlamaktayız." şeklinde konuştu.

KIŞ TURİZMİNDE KRİSTAL KAR

Dernek Başkanı Kocaoğlu, ziyaret ettikleri illerde muhataplarına Sarıkamış Kayak Merkezi'ni tanıtırken ise yağan karın kristal olduğu ve kayak sezonu en uzun bölge olduğunun aktarılacağını ifade etti: "Yanısıra ormanların içinde doğal güzellikleri ve tesisleriyle Türkiye’nin en iyi kayak merkezi olduğu vurgulanarak, kış turizmine katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Yine çalışmamızda, illerdeki yerel basın ziyaret edilerek kamuoyu oluşturulacaktır. Bu çalışmamızda bize destek olan, ilimizden ayrılan Valimiz Eyüp Tepe'ye, Vali Yardımcımız Cevat Uyanık'a, Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta'ya, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'a ve Harakâni Vakfı Başkanı Yavuz Selim Uzgur hocamıza teşekkür ederiz."

Tanıtımın nasıl yapılacağı hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Kol ise, "Kafkas Üniversitemiz bizlere 10 bin, Harakâni Vakfı 6 bin kitapçık hazırladı. Bizler de afişlerimizi ve stantlarımızı hazırladık." dedi. Bu materyallerin ziyaret edecekleri Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Samsun ve Giresun'da paydaş kuruluşlara, dershanelere ve üniversitelere ulaştırılacağını söyleyen Kol, "İyi bir çalışma olacağını umut ediyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar