Kars'ın içme suyunun karşılandığı Bayburt Barajı'nda sular çekildi

Kars’ın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Bayburt Barajı’nda tehlike sinyalleri çalmaya başladı. Barajda su seviyesinin düşmesiyle şehrin 1 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar su kaldığı ifade edildi. Yetkililer, vatandaşlara...

Google Haberlere Abone ol
Kars'ın içme suyunun karşılandığı Bayburt Barajı'nda sular çekildi

Kars’ın içme suyu ihtiyacının karşılandığı Bayburt Barajı’nda tehlike sinyalleri çalmaya başladı. Barajda su seviyesinin düşmesiyle şehrin 1 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar su kaldığı ifade edildi. Yetkililer, vatandaşlara içme sularını tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.

78 bin nüfuslu Kars'ın içme suyunun karşılandığı Selim-Bayburt Barajı’ndan Kars il merkezine yaklaşık 28 kilometre isale hattı döşendi ve barajdan gelen su arıtılarak şehre verildi. Bayburt Barajı'nda depolanan su ile Selim Ovası'nda 52 bin dekar arazinin sulanması ve Kars ilinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyunun temin edilmesi hedeflenmişti. Son yıllarda yaşanan kuraklık ve karın az yağması, yağmurun istenilen seviyede düşmemesi de eklenince barajda sular çekilmeye başladı. Yüzde 70 oranında suyun çekilmesi belediye görevlilerini de endişelendirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, geçtiğimiz günlerde içme suyu arıtma tesisi sorumlusu Kader Simay Erdağ ile birlikte baraja giderek incelemelerde bulundu. Belediye Başkan yardımcısı Ferit Yenice, “Bayburt Barajı 1995-2003 yılları arasında içme ve sulama amaçlı yapılan bir baraj. Ancak kuraklık tüm Türkiye gibi Kars’ı da ciddi anlamda etkilemiştir. Şu anda barajda su eksikliği olduğunu görüyoruz. Geçen yıla oranla eksilme var. Kars halkının kullanımı için alternatif su hatlarını, kanallarını devreye sokarak rahat nefes almasını sağlamak istiyoruz.” diye konuştu. Başkan Yardımcısı Yenice, bir damla suyun dahi boşa akıtılmaması gerektiğini söyleyerek, vatandaşlara suyu tasarruflu kullanma çağrısında bulundu.

CİHAN

Yorumlar