Karşılarında velileri gören müfettişler okulu terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin Muğla'nın Fethiye ilçesinde Şehit Fethibey ilk ve ortaokulunda öğrencilere yapmaya çalıştığı sorgulama velilere takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Karşılarında velileri gören müfettişler okulu terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin Muğla'nın Fethiye ilçesinde Şehit Fethibey ilk ve ortaokulunda öğrencilere yapmaya çalıştığı sorgulama velilere takıldı. Veliler, pedagog olmadan çocuklarının sorguya çekilmesine izin vermek istemediklerini belirtince müfettişler, apar topar okulu terk etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin bazı özel okul, yurt ve dershanelerde öğrencilere yönelik sorgulama ve ifade tutanağı imzalatmalarına yönelik girişimleri tepki toplamaya devam ediyor. Benzer bir uygulama Fethiye Özel Şehit Fethibey İlk ve Ortaokulu'nda da yapılmak istendi. Okula gelen 4 Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi okulun müdür odasına gelerek bilgisayarları incelemeye başladı. Bu sırada müfettişlerin çocuklarıyla görüşeceği bilgisini alan bazı veliler, okula gelerek müfettişlere, pedagog olmadan çocuklarıyla görüşme yapamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine müfettişler pedagogların sonradan getirileceğini belirtti. Aldıkları cevapla neye uğradıklarını şaşıran veliler, müfettişlere yaptıklarının kanunlara aykırı olduğunu hatırlattı. 7 -8 yaşındaki çocukların siyaset kelimesini bilmediğini, müfettişlerin bu davranışı ile çocukları siyasete çekmeye çalıştığını ifade eden velilerin bu tepkisi, müfettişleri geri adım atmaya zorladı. Apar topar çantalarını toplayan müfettişler okulu terk etti.

Okul önünde toplanan veliler, çocuklarına yapılmak istenen şeyin kanunsuz olduğunu iddia etti. Çocuklarının yıllardır bu okullarda okuduğunu ve bundan da memnun olduğunu anlatan veliler, "Bu okullarda kimse terörist aramasın. Bu okullardan terörist yetişmez. Vatanına milletine faydalı insanlar yetişiyor bu okullarda. Müfettişler bu okulları değil devlet okullarını denetlesinler." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar