Kars'a yılın ikinci karı yağdı

Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine giren Kars'ta beklenen kar yağdı.

Google Haberlere Abone ol
Kars'a yılın ikinci karı yağdı

Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine giren Kars'ta beklenen kar yağdı. Bu kış ikinci kez yağan karın sevincini ise cadde ve sokaklarda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler yaşadı.

Yaklaşık 15 cm’yi bulan yağış sonrası Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Yunus Yılmaz, gribal enfeksiyonunda ortadan kalkacağını karla birlikte mikrobun etkisini yitireceğini söyledi.

Bu yıl geçen yıllara kıyasla geç yağan karın sevincini yaşayan öğrenciler arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirirken, kar yağışının hava sıcaklığına da ciddi şekilde etkilediğini ve sıcaklıkların -26 derecelerden -6 derecelere kadar düştü.

Yağış sonrası kuşlar yem bulma telaşına girerken kar yağışının etkilemediği insanlar arasında ise belediye çalışanları vardı. Çöp araçlarıyla sokak sokak gezen işçiler vatandaşa hizmet götürme yarışına ara vermedi.

METEOROLOJİDEN SİS VE BACA ZEHİRLENMESİ UYARISI

Öte yandan meteoroloji yetkilileri yağışlı havanın ardından ise hafta sonuna kadar sisli havanın etkisini göstereceğini ve bölge genelinde güney ve batı yönlerden esmekte olan orta kuvvetteki (20-25 km/sa) rüzgârın zaman zaman şiddetlenerek fırtınamsı (40-60 km/sa) şekilde esmesinin beklendiği, beklenen rüzgârın sıcaklık artışına sebep olacağından çığ ve baca zehirlenmelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. CİHAN

Yorumlar