Kars Valisi Tepe: Yedek kulübesine çekildik

Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe basınla vedalaştı. Ardından da kamu kuruluşlarının müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) temsilcileriyle veda yemeğinde bir araya geldi. Vali Tepe buralarda yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Kars Valisi Tepe: Yedek kulübesine çekildik

Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe basınla vedalaştı. Ardından da kamu kuruluşlarının müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) temsilcileriyle veda yemeğinde bir araya geldi. Vali Tepe buralarda yaptığı açıklamada, 'Yedek kulübesine çekildik, bu takımın oyuncusu olmaya devam edeceğiz.'dedi.

Farklı etnik grupların bulunduğu Kars'ta 22 aydır görev yapan ve toplumun her kesimi tarafından sevilen, Vali Tepe, veda programı çerçevesinde ilk olarak basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu, sonuçta kendilerinin ise yedek kulübesine çekildiğini aktaran Vali Kara, "Ama bu takımın oyuncusu olmaya devam ediyoruz. Yine aynı şekilde bir gün bir yerlerde göreve devam edebiliriz. Önemli olan şudur geride hoş bir seda bırakabilmek." dedi.

Şeffaflık ilkesiyle hareket etmeye çalıştıklarını ifade eden Vali Tepe, "Her olayı sizlerle paylaştık ve hatta bazen perde arkasını da paylaştığımız oldu. Bu manada bütün basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Son derece uyumlu güzel bir ilişki içerisinde 2 seneyi geçirdik. Bize çok yardımcı oldunuz. Bu sayede bizler güzel bir dönem geçirdik. Bu dönem içerisinde her şey güllük gülistanlık değildi sizlerinde sayesinde bizler şehrimiz için en ufak bir kem söze veya görüntüye izin vermedik."

"KESTİRMEDEN GÖZÜME BAKIN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLARSINIZ"

Vali Tepe, "Sonuçta ben sizin gözlerinize baktığım zaman ki haleti ruhiyei anlıyorum sizlerde bana baktığınız zaman hissetiğim duygu ve düşünceyi anlıyorsunuz. Kestirmeden gözüme bakın ne demek istediğimi anlarsınızı kestirmeden söylemiş olayım."

İdarecilik anlayışının bazılarına ters gelmiş olabileceğine değinene Vali, "Biraz daha böyle otorite beklentisi içerinde olanları maalesef biraz sükûtu hayale uğratmış olabilirim. Kaymakamken de böyleydim, biz insanı merkeze alan idarecilik yöneticilik prensibini kendimize düstur edinmişiz. Bu benim kaymakamken de düsturumdu. Valiyken de Allah nasip etti bu görevi yaparken de bu prensibimizi her olayda işin başına koyduk insan odaklı hizmet etmeyi ve devletin milleti için var olduğunu dolayısıyla millete rağmen biz burada yöneticilik yapamayacağımızı kendimize düstur edindiğimiz için olabildiğince vatandaşımızı anlamaya ve açık olmaya çalışarak bir yönetim göstermeye çalıştık. Ne kadar başarılı olup olmadığımızı tabi ki kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Biz ne dersek boş. Önemli olan insanlarımızın hemşerilerimizin Kars'lıların ne anladığı ve ne algıladığıdır. Bundan sonra ben Kars'lıların kabul buyururlarsa bir hemşerileri olmayı arzu ettiğimi söylemek isterim ve hakları helal etmelerini isterim. Ben bana düşen yönüyle hakkımı helal ettim."dedi.

Vali Tepe basın mensuplarının ardından bir araya geldiği kamu kuruluşlarının müdürleri ve STK temsilleri toplantısında konuşmasını duygu yoğunlu içinde kısa kesti. Tepe, bugün Kars'a veda edecek.

CİHAN

Yorumlar