Kars Valisi Tepe: Ankara'da bu projelerin takipçisi olacağım

Son Valiler kararnamesiyle merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe, 22 aylık hizmetlerini değerlendirdi. Ankara'da bu projelerin tatipçisi olacağını anlatan Tepe, özellikle Sarıkamış ile ilgili yapmak istediklerinin ortada olduğunu, bunları hayata...

Google Haberlere Abone ol
Kars Valisi Tepe: Ankara'da bu projelerin takipçisi olacağım

Son Valiler kararnamesiyle merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe, 22 aylık hizmetlerini değerlendirdi. Ankara'da bu projelerin tatipçisi olacağını anlatan Tepe, özellikle Sarıkamış ile ilgili yapmak istediklerinin ortada olduğunu, bunları hayata geçirmek için ciddi çabalar sarf ettiğini belirtti.

Konuşmasında, Atatürk İş Merkezi ve Süt Fabrikası için projelerin hayata geçirilmeye çalışıldığını aktaran Vali Tepe, köylere 500 km sıcak asfalt projesinin bu sene için düşünüldüğünü vurgulayarak, "Bu konularda çalışmalar son aşamaya gelmişti. İhaleye çıkıyorduk. 500 km diyince rakam anlamında bir şey ifade etmiyor olabilir. Ben miktarını söyleyeyim 500 km sıcak asfalt 70 trilyonluk bir yatırım. Bununla alakalı geçen sene yalvar yakar Maliye Bakanımızdan bir miktar ödenek almıştık. Yine kanalizasyonla ilgili çalışmalarımız bu sene devam ediyordu." dedi.

"SARIKAMIŞ PİSTLERİNİN AYDINLATILMASINA BAŞLANDI"

Sarıkamış'ta 3. telesiyeji ihale ettiklerini de ifade eden Vali Tepe, "Şu anda çalışmalar devam ediyor. Aynı zamanda pistlerin aydınlatılmasıyla ilgili çalışmanın ihale edildiğini belirtmek isterim. Şu anda firmamız sahada çalışıyor. Diğer taraftan kongre turizmini geliştirmek adına 4,5 trilyon Sarıkamış'a Gençlik Merkezi adı altında kongre merkezi yapılacaktır. Bunların yanı sıra yine futbol ve spor kulüplerinin yaz aylarında Sarıkamış'ı Kars'ı kullanmalarını sağlamak amacıyla 3 tane futbol sahası yapılıyor. Bunları da göreceksiniz. Merkezde ve Sarıkamış'ta birer tane buz pateni salonları da olacak." dedi.

"TARİHİ KENT KARS HAYATA GEÇİRİLİYOR"

Vali Tepe, yılardır ihmal edilen adım atılamayan, 'Tarihi Kent Kars' projesinin de hayata geçirildiğini bu bağlamda imzaların atıldığını ve şu aşamada 3 yıllık zaman zarfında Kars'ın 5 caddesinin tarihi bir kimliğe kavuşacağını da sözlerine ekledi. Bunun Kars için bir müjde olduğuna atıfta bulunan Vali Tepe, "Şehrimizin yine peynir altı suyu ile ilgili 2008'de o dönemki valimizin ileri görüşlülüğüyle başlayan proje tekrar canlandırıldı. Geçtiğimiz hafta peynir altı suyu projesi Avrupa Birliğinde kabul edildi. Kars için son derece önemli. Bu proje 9,5 milyon Euro'luk bir projedir. Tabyalarımızı restorasyon ve korunmasını amaçlayan bir projeyi SERKA'dan geçirdik. Yüne SERKA ve DAP'ı kullanarak günlük 40 hayvanın kesilebildiği bir kesim hane ve 1000 hayvanlık bir çiftlik İl Özel İdare olarak oluşturulacak. Buda yaklaşık 9-10 trilyonluk bir iştir. Bunların takibini siz basın mensuplarına bırakıyoruz. Biz bir taş koyduk bizden sonra gelenlerde bir taş koyar ve bu bina inşa edilir."şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar