'Kars kazına gereken önem verilmiyor'

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) üyelerine yönelik, 'Gıda Sektörü Ortak Akıl Toplantısı' düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
'Kars kazına gereken önem verilmiyor'

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) üyelerine yönelik, 'Gıda Sektörü Ortak Akıl Toplantısı' düzenledi. Toplantıda konuşan iş adamı Tufan Güner, Kars kazına gereken önem verilmediğini söyledi. Güner, "Devlet kaz yetiştiriciliği konusunda kişileri teşvik etmeli." dedi.

Kars kazının tüyünü atıl durumdan kurtaran ve ihraç kalemleri arasına yazdıran iş adamı Tufan Güner, Kars için önemli bir yere sahip olan kaza gereken önemin verilmediğini düşündüğünü belirterek, "Bu ilin en önemli markası bana göre kazdır. Devletin kaz yetiştiriciliği konusunda kişileri teşvik etmesi gerekiyor. Bu fırsatın elimizden kaçmasından veya alınmasından korkuyorum. Belli bir seviye kat edilmiş. Bunu değerlendirmek lazımdır. Bakıyoruz ki Tarım İl Müdürlüğü de TKDK da Kaz'ı destek kapsamına almamış. Bu ilimiz için çok hazin bir durumdur. Bu çalışmaların bir an önce başlatılması gerekmektedir." dedi.

DENETİM EKSİKLİĞİ VE TEKELLEŞME SÖZ KONUSU

Toplantıda, gıda sektörünün avantajları ve problemleri de konuşulurken, denetim eksikliği ve tekelleşme ön plana çıktı. KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, "Bu mevzu özellikle hayvancılık sektörü için böyle. Bu alanda denetim çok az hatta hemen hemen hiç yok gibi. Tabi bu sorunlar da tekelleşmeyi doğurmuş durumda. Vatandaş dilediği gibi hayvan alıp satamıyor." diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar