Kars Çimento yatırımcılara örnek oluyor

Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık, Doğu'da örnek fabrikalardan biri olan Kars Çimento'nun, bölge için önemli bir konumda olduğunu ve elde ettiği başarı grafiğiyle yatırımcılara örnek olduğunu açıkladı.Kars Çimento...

Google Haberlere Abone ol
Kars Çimento yatırımcılara örnek oluyor

Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık, Doğu'da örnek fabrikalardan biri olan Kars Çimento'nun, bölge için önemli bir konumda olduğunu ve elde ettiği başarı grafiğiyle yatırımcılara örnek olduğunu açıkladı.

Kars Çimento Fabrikası Müdürü Yasin Sarıçamlık basınla bir araya geldi. Serhat şehrinin tek sanayi kuruluşu, 10 milyonluk vergisiyle vergi rekortmeni ve her sene SGK'dan plaket alan Çimento Fabrikasının Müdürü Sarıçamlık, "Doğru yapılan bir fizibilite çalışması sonucunda bugün yapılabilecek olan bir sanayi yatırımının karşılığının hemen yarın alınabilmesi pekala da mümkün olabilmektedir. Ancak sanayi ve sanayileşme konusunda bugüne kadar maalesef somut adımların atılmadığını ve bundaki en büyük etkenin de müteşebbislerin profesyonel bir sanayicilik yaklaşımının dışında geleneksel yöntemlerle bu işlerini yürütmeye çalıştıklarından kaynaklandığını düşünüyorum." dedi.

"BTK VE LOJİSTİK MERKEZ FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"

Sarıçamlık, bölgede yem fabrikası olmadığını, un, süt, kurumsal bir peynir veya gravyer fabrikası, et kombinası, gübre fabrikası, hatta elle tutulur bir markasının dahi olmadığına işaret etti. Sarıçamlık, şöyle dedi:

"Özellikle Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattı projesi, lojistik üssü ve hızlı tren projelerinin yakın zamanda devreye alınabilmesi halinde, gerek sanayileşme yatırımlarının, gerekse ithalat ve ihracat imkanlarının mutlak suretle tetikleneceği ve bunların sonucunda da Kars ekonomisinde belirgin bir ivmelendirme oluşturabileceği hususu mutlaka göz önünde bulundurulmalı ve önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Sonuç olarak şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki kentimizin kalkınması için Kars Çimento olarak muhtelif fikir ve projelerimizle yola devam etme azim ve kararlığında olmakla birlikte; gerek Kars ili yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve siz değerli basın mensuplarının da görüş ve düşünceleriyle birlikte her türlü sinerjiyi oluşturma, gerekse her türlü ekonomik yapılanmanın içinde var olma yolunda yine her türlü işbirliğine hazır durumda olduğumuzun da özellikle bilinmesini istiyoruz." CİHAN

Yorumlar