Karnından beslenip, oksijen cihazına bağlı yaşıyor

Malatya’da down sendromlu olarak dünyaya gelen ve doğumdan iki ay sonra teşhisi konulamayan genetik bir hastalığa yakalanan 2 yaşındaki Şilan Mert, hem karnından besleniyor hem de oksijen cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyor.Malatya’nın...

Google Haberlere Abone ol
Karnından beslenip, oksijen cihazına bağlı yaşıyor

Malatya’da down sendromlu olarak dünyaya gelen ve doğumdan iki ay sonra teşhisi konulamayan genetik bir hastalığa yakalanan 2 yaşındaki Şilan Mert, hem karnından besleniyor hem de oksijen cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyor.

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Hanımınçiftliği mahallesinde yaşayan Metin ve Hayriye Mert çiftinin üçüncü çocuğu Şilan down sendromlu olarak dünyaya geldi. Dünyaya geldiğinden iki ay sonra başka bir hastalığı yakalanan çocuğu ailesi hastaneye götürdü. İki yıldır birçok hastaneye sevk edilen çocuğun hastalığına tanı konulamadı. Hastalık nedeniyle karnından beslenen Şilan, oksijen konsantratörü adı verilen solunum cihazıyla yaşama tutunuyor. 20 aydır hastalıkla boğuşan çocuklarının durumuna üzülen aile yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Baba Metin Mert bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyor.

Metin Mert, aylardır birçok hastaneye başvurduklarını ancak hastalığa teşhis konulamadığını belirtti. Hastalığın kalıtsal olduğunun bildirildiğini söyleyen Mert, hastalığı nedeniyle kızının çok ağır şartlarda yaşamını sürdürdüğünü ifade etti. Mert, şöyle devam etti: “4 çocuğum var. Şilan down sendromlu olarak dünyaya geldi. Ardından iki ay sonra bu hastalığı ortaya çıktı. Birçok hastaneye başvurduk ama hastalık bulunamadı. Genetik bir rahatsızlık olduğu söylendi. Şimdi karın bölgesinden açılan delikten mama veriyoruz. Oksijen cihazına bağlı olarak yaşıyor. Günde en az 15 kez solunum cihazı ile oksijen veriyoruz. Ayrıca tek başına bir odada kalması gerekiyor. Enfeksiyon riski var. Ben bel fıtığı olduğum için çalışamıyorum. 9 Aydır kiramızı veremiyoruz. Yani şuan ki halimize şükür ediyoruz. Bize TOKİ’den 1+1 konut hakkı çıktı. Ancak biz 6 kişilik bir aileyiz. Şilan’ın tek başına kalması gerekiyor. Nasıl yaparız bilmiyorum.”

Anne Hayriye Mert ise çocuğunun gözleri önünde erimesinin kendisini çok üzdüğünü söyledi. Kızının iyileşmesini çok istediğini ancak şuan mümkün olmadığını söyleyen Hayriye Mert, “O bir kere eriyorsa ben üç kez eriyorum. İnanın çok zor. Sürekli ona bakıyoruz. Bize yardım eli uzatılmasını istiyoruz” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar