Karne sevincini hastanede yaşadılar

Van'da, 320 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısını tamamlamanın heyecanını karne sevinci ile birlikte yaşadı. Öğrencilerden bir kısmı ise karne sevincini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi...

Google Haberlere Abone ol
Karne sevincini hastanede yaşadılar

Van'da, 320 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısını tamamlamanın heyecanını karne sevinci ile birlikte yaşadı. Öğrencilerden bir kısmı ise karne sevincini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yaşadı. Hastanede uzun süreli tedavi gören öğrenciler, hastanede karne heyecanı yaşadı. Hastanede düzenlenen karne töreninde 9 öğrenci karne, 2 veli de okuryazarlık belgesini aldı.

    Van'da, 320 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısını tamamlamanın heyecanını karne sevinci ile birlikte yaşadı. 16 Eylül 2013 tarihinde başlayan 2013-2014 eğitim öğretim yılı, bugün dağıtılan karnelerle sona erdi. Karne dağıtımı ile birlikte 320 bin öğrenci ile yaklaşık 12 bin öğretmen, 3 aylık yaz tatili sürecine girdi. Bir yandan karnelerini almanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan öğrenciler, bir yandan da öğretmen ve arkadaşlarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.

    Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde uzun süreli tedavi gören çocuklar 'Hastane Sınıf' projesi uygulanmıştı. Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Bardakçı İlköğretim Okulu yönetimi görevlendirildi. Özellikle lösemi hastası çocuklar ile servislerde uzun süreli tedavi gören çocukların hedef seçildiği projeyi hazırlayan okul yönetimi, gönüllü 13 öğretmenle başlattiği çalışma kapsamında eğitim gören çocuklara karnelerini dağıttı. Hastanede düzenlenen karne töreninde 9 öğrenci karne, 2 veli de okuryazarlık belgesi alma heyecanı yaşadı. Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Van Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya da verdikleri hediyelerle öğrencilerin mutluluğunu ikiye katladı.

    Van Vali Yardımcısı Kurtyemez, 2013- 2014 eğitim-öğretim yılının sonuna geldiklerini ve üniversite hastanesinde eğitim gören 9 öğrenciye karne, refakatçi annelere de okuryazarlık sertifikası vermenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

    Hastanede tedavi gören öğrenci ve vatandaşlara acil şifa dileyen Kurtyemez, "Van genelinde 320 bin öğrencimize karne dağıttık. Öğrencilerimiz 3 ay sürecek tatil programına girdi. Öğrenci ve velilere çağrıda bulunmak istiyorum. Karne tek başına bir ölçü değildir. Gelecek adına bir kanıt vermez. Velilerimiz kendilerince başarısız addettikleri öğrencilere karşı anlayışlı, samimi ve ileriye dönük umut veren mesajlar vermeli. Şiddete meyilli hareketlerle bulunmamalı. Bugün bir kısım öğrencilerin karnesinde bekledikleri notlar olmayabilir ama hayat uzun soluklu bir mücadele. Bu mücadelenin bir noktasında başarısız olmak ileri de de başarısız olacağımız anlamına gelmez. 3 aylık dönemi verimli kullanarak daha başarılı olmayı kendilerine hedef olarak seçsinler."

    Milli Eğitim Müdürü Kırekin ise 'Hastane Sınıf' projesinin Van için bir ilk olduğunu ve hastane ile yaptıkları protokol çerçevesinde sene başından beri projeyi uyguladıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar