Karne alan rehine şoför çocukları buruk: Babam bisiklet alacaktı

Irak’ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından rehin alınan Türk şoförlerinden henüz bir haber yok. Son bir gündür rehinelerle irtibat kuramayan ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor. Rehin tutulan şoförlerin çocukları ise karne sevincini...

Google Haberlere Abone ol
Karne alan rehine şoför çocukları buruk: Babam bisiklet alacaktı

Irak’ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından rehin alınan Türk şoförlerinden henüz bir haber yok. Son bir gündür rehinelerle irtibat kuramayan ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor. Rehin tutulan şoförlerin çocukları ise karne sevincini buruk yaşıyor.

Musul'da rehin tutulan Şanlıurfalı şoför Vehbi D.’nin çocukları 7’inci sınıf öğrencisi Salih ve 3’üncü sınıf öğrencisi Ali D. hüzünlü karne heyecanı yaşadı. Karnelerini alan iki çocuk, babalarına gösterememenin üzüntüsünü yaşıyor. Salih D., “Babam olmadığı için moralim bozuk. Moralim bozuk olduğu için karne sevinci yaşamadım. Babam bisiklet alacaktı. Bir de karne günü futbol maçına götürürdü.” dedi.

3’üncü sınıfa giden Ali D. ise karnesini babası gelene kadar saklayacağını söyledi. D., babasından karne hediyesi olarak bisiklet isteyeceğini belirtti. Rehine şoförün kardeşi Abdulgani D.'de biran önce ağabeyine kavuşmak istediklerini aktardı. Televizyondan gelişmeleri anlık takip ettiklerini dile getiren kardeş D., “Dün başka bir yere nakledildiğini duyduk. 4 gün oldu, henüz bir haber alamadık. Gözümüz başbakan ve cumhurbaşkanımızda. Rehinelerin biran evvel ülkelerine dönmelerini temenni ediyoruz. Bizim yapacağımız bir şey yok. Beklentimiz devletimizden.” ifadelerini aktardı.

Yeğenlerinin buruk karne heyecanı yaşadıklarını belirten D., “Yeğenlerim karnelerini aldılar ama buruklar. Sabahtan beri ağlıyorlar. Karnelerini babalarına göstereceklerdi ama ne yazık ki, gösteremediler. Temennimiz bir an evvel babalarına kavuşmaları.” diye konuştu. Öte yandan D. ailesinin iki ferdinin rehin alınanlar arasında bulunduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar