Karlsson: Üniversite ücretleri Türkiye ile ilişkilerimizi olumsuz etkiliyor

İsveç’in İstanbul eski Başkonsolosu İngmar Karlsson, İsveç’te üniversitelerin ücretli olmasının akademik anlamda İsveç - Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilediğini söyledi. İstanbul’da başkonsolosluk yaptığı yedi yıl süresince...

Google Haberlere Abone ol
Karlsson: Üniversite ücretleri Türkiye ile ilişkilerimizi olumsuz etkiliyor

İsveç’in İstanbul eski Başkonsolosu İngmar Karlsson, İsveç’te üniversitelerin ücretli olmasının akademik anlamda İsveç - Türkiye ilişkilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

İstanbul’da başkonsolosluk yaptığı yedi yıl süresince Türk toplumu ile çok yakın ilişkiler kurduğunu anlatan İngmar Karlsson, bir ara kapatılması gündeme gelen İstanbul Başkonsolosluğu’nun bu ilişkilerin gerileyeceği gerekçesi karşı çıktığını ve bunu durdurduğunu söyledi.

İsveçli öğrencilerin son dönemlerde Türkiye’ye ilgi duyduğunu, master tezlerinde Türkiye’yi konu ettiklerini aktaran Karlsson, Türk öğrencilerin de İsveç’te okumaya büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Ancak ne yazık ki İsveç devleti artık Türkiye’den gelen öğrencilerden eğitim ücreti talep ediyor, bu da bu pozitif gelişmeyi olumsuz etkiliyor.” diye konuştu.

İSVEÇ’TEKİ YENİ JENERASYONA YÖNELİK TÜRK TARİHİ YAZIYORUM

İşadamları Federasyonu Sweturk’un Geleneksel Başarı Ödülleri programında Cihan'a konuşan tecrübeli Diplomat, önümüzdeki yılın başında Türkiye’nin tarihini anlatan bir kitabının çıkacağının da duyurusunu yaptı. Karlsson, bu kitabı burada doğmuş büyümüş ancak kökenleri Türkiye’de olanlar için yazdığını ifade etti.

İsveç’teki Türklerin geleceklerinin parlak olduğunu dile getiren Karlsson, “Bu konuda her zaman pozitif düşünüyorum. İsveç’te iyi pozisyonlarda çok sayıda Türk ile tanışıyorum. Şu an çalıştığım Lund Üniversitesi’nde de çok iyi konumlarda akademisyen Türkler mevcut.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar