Karlov suikastinde flash gelişme: Rus heyet Ankara’ya geliyor

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un suikastine ilişkin elde edilen bulguların değerlendirilmesi için Rus heyeti Salı günü Ankara’ya gelecek. Suikast ile bağlantısı olduğu tespit edilen bir kişinin yakalanması için çalışmalar devam ederken, şüpheliler ile FETÖ elabaşı Fetullah Gülen arasında bağlantı sağladığı değerlendirilen bir kişinin kimlik tespiti için çalışmalar sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Karlov suikastinde flash gelişme: Rus heyet Ankara’ya geliyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Aralık 2016’da Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’un, saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesiyle ilgili olayın açığa çıkması için çalışmalara devam ediyor. Savcılık, Altıntaş’ın FETÖ ile bağlantısı tespit etmiş ve aralarında Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş’ın da bulunduğu ikisi polis, biri polislikten ihraç edilmiş 5 kişiyi tutuklamıştı. Savcılık, Altıntaş’ın suikastten önce irtibatta olduğunu belirlediği bir kişi hakkında da yakalama kararı çıkarttı. Savcılık, ayrıca, bu şüphelilerin FETÖ elebaşı Gülen ile irtibatını sağlayan bir kişiyi de tespit etti ve şüphelinin yakalanması için çalışmalarını yürütüyor.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rus yetkililerle yürütülen ortak çalışmalar neticesinde elde edilen bulguların değerlendirilmesi için Rus yetkililer Salı günü Ankara’ya gelecek. Rus heyet ayrıca, emniyet yetkilileri ile de bir araya gelecek.

Yorumlar