Karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kaymakamlık tarafından koordine edilen karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kaymakamlık tarafından koordine edilen karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Kapanan yollar Özel İdare'ye bağlı araçlarla açılmaya çalışılıyor.

Yeşilöz köyü sakinlerinin ikamet ettiği Sinekli Meydan mevkiinde bulunan yerleşim alanının yolu dozer ile açılırken, hasta sağlık merkezine ulaştırıldı. Koyunoba köyünde bulunan bir hastanın ve pirinçli köyünde bulunan bir doğum hastası, kiralık iş makinası ile yolun ulaşıma açılması sonucu sağlık merkezine sevkleri yapıldı.

İlçeye bağlı Çığlıca köyünde kalp hastası bir vatandaş için iş makinası sevk edilirken, ambulans hizmetlerinin yetersiz olması nedeniyle kaymakamlığa ait arazi aracı ile nakil başarıyla gerçekleştirildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Beytüşşebap Şırnak bağlantı yolunun 28 kilometrelik kısmına yönelik çalışma başlatıldı. Komate mevkii heyelan nedeniyle ulaşım kapandı, Özel İdare'ye ait 1 greyder ve 1 loder kepçe ile 3.5 saatlik yoğun çalışma sonrası ulaşıma açıldı. Ayvalık-Bolağaç köyleri güzergahlarında bulunan 8 kilometrelik alan kaymakamlık tarafından kiralanan özel kepçe vasıtasıyla ulaşıma açıldı.

Ayrıca, nüfusun yüzde 60’lık kısmının ikamet ettiği Koyunoba-Pirinçli-Boğazören ve Akçayol grup köy yollarının ana güzergahları, kiralanan özel kepçe marifetiyle ulaşıma açıldı. Boğazören köyünde ise çığ tehlikesi nedeniyle ulaşım henüz sağlanamadı. Beytüşşebap-Mezra beldesi arasında 8 kilometrelik alan Özel İdare'ye ait dozerle yapılan çalışmaya, çığ tehlikesi nedeniyle ara verildi. Geçici görevle İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışanlarının ihtiyaçları ise kaymakamlık tarafından sağlandı.
CİHAN

Yorumlar