Karköyder, hayvancılığın sorunlarını masaya yatırıyor

Kars Köyleri Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (KARKÖYDER), 'Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri' toplantılarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Karköyder, hayvancılığın sorunlarını masaya yatırıyor

Kars Köyleri Yaşatma ve Kalkındırma Derneği (KARKÖYDER), 'Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri' toplantılarına başladı.

KARKÖYDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Demirci basın mensuplarına yaptığı açıklamada, düzenlenen toplantılar vesilesiyle Kars'ın önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip olduğunu bir kez daha görme fırsatı elde edildiğini çalışmalarına bu çerçevede daha da hız vereceklerini söyledi.

Toplantılar aracılığı ile veteriner hekimlerin hayvan sağlığı ve bu bağlamda çözüm önerilerini köylülere ilettiklerini aktaran Demirci, Kars'ta hayvan potansiyelinin verimli kullanılması yanı sıra yetiştiricilere daha fazla kazanç sağlamasının ise proje üretmeyle mümkün olacağını görme fırsatı elde ettiklerini belirtti.

Demirci, "Birçok ilde değişik kaynaklardan projeler uygulanmakta. Biz de dernek olarak köylülerimize hayvancılık ve diğer alanlarda faaliyete geçireceğimiz projelerle destek sağlamaya çalışacağız. Bu toplantılarla KARKÖYDER olarak bizler veteriner hekim Sadi Erkuşu köylülerimizle buluşturuyoruz. Bu buluşmada hayvan yetiştiriciliği, hastalık ve zararlıları konularında köylümüze bir günlük bir eğitim veriliyor. Toplantılar vesilesiyle yetiştiricilerle hayvancılık konusunda yaşanılan sorunlar konuşuluyor ve çözüm önerileri anlatılıyor."dedi.

Demirci KARKÖYDER'in köylüye yönelik bu ve benzer çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini hedeflerinde ise Kars'ın tüm köylerine ulaşıp, hayvancılıktan, ziraata kadar üretimde kalite ve kazancın nasıl sağlanacağının anlatılması olduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar